Primer pla d'unes vambes en una cinta de córrer

Harvard troba l'exercici que permet tenir el ventre pla: 30 segons

El teu ventre tindrà un aspecte millor que mai amb aquest senzill exercici

No sempre és fàcil sentir-se a gust amb el teu propi cos. Per sort, reduir el pes que tinguem de més és senzill si sabem com. I l'exercici físic és fonamental en aquest sentit. Com aquest exercici casolà que us ajudarà molt.

Quin exercici casolà pot ser molt útil per aconseguir un ventre amb menys greix?

En realitat, hi ha moltes opcions d'exercicis simples, fàcils i ràpids que podem fer a casa. I podem optar, per exemple, per seguir una rutina d'exercicis en què només haurem d'invertir poc més de 30 segons, en 3 sèries entre 2 i 3 cops per setmana.

Però quin exercici és? La planxa abdominal, també conegut popularment com a plank, el qual ha passat a convertir-se en una autèntica estrella als gimnasos i a moltes cases, en ser una opció senzilla per treballar els abdominals de forma efectiva.

Dona practicant una planxa abdominal
La planxa abdominal també es coneix com a plank | Getty Images

És molt senzill: has de començar col·locant els braços rectes o els colzes a terra directament sota les espatlles. L'articulació de l'espatlla agraeix quan hi ha un angle de 90 graus a l'aixella. Mantingues els peus separats a l'amplada dels malucs. Si vols que la taula sigui més lleugera, pots recolzar els genolls a terra.

Tira del melic cap a la columna vertebral, tensant la part superior de l'escàpula del darrere i gira el còccix entre les cames. L'esquena no s'ha d'enfonsar i l'espai entre els omòplats no s'ha de col·lapsar.

Mantingues el cap com una extensió del teu cos i no apropis el nas a terra ni miris cap amunt. Recordeu que la versatilitat és la clau per a un entrenament efectiu. Així és com definitivament obtindràs un ventre envejable.

Dona practicant una planxa abdominal
Recorda no mirar cap amunt | Getty Images

Què fer si ets principiant?

Com aconsellen els experts, és ideal que, si ets principiant, optis per fer planxes d'entre 10 a 30 segons, sense forçar-te gaire per evitar lesions innecessàries. Però, si tens experiència, l'ideal és optar directament entre el minut i els dos minuts. D'aquesta manera, el vostre ventre lluirà pla.

Altres exercicis útils per al ventre a casa

Com hem vist, el ventre és una de les àrees problemàtiques, però aprimar-lo és molt més fàcil que combatre els dipòsits de greix a les cames i els braços.

L'acumulació de greix a les cuixes pot contribuir al creixement de la cintura, per la qual cosa en aquest cas és important no oblidar tensar constantment l'estómac i pressionar. Aquesta tècnica fa que sigui força ràpid desfer-se del greix.

No obstant això, hi ha diverses activitats que contribueixen a reduir la cintura. S'obtenen bons resultats aixecant les cames sobre l'esquena, doblegant el genoll cap al pit, girant i corretja. A més, el darrer exercici no només ajudarà a tensar l'estómac, sinó que també mantindrà els músculs en forma a tot el cos.

Els efectes col·laterals de patir obesitat

Sabem, per una àmplia diversitat d'estudis, que l'excés de pes i l'obesitat són un risc per a la salut, que s'associa, per exemple, amb un augment del risc d'obesitat, colesterol i triglicèrids (en definitiva, amb malalties cardiovasculars).

Detall d'una persona damunt d'una bàscula i una cinta de medir davant
L'obesitat és un problema cada vegada més notable a la societat | Getty Images

Però no només això. Recentment, segons un informe publicat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), també hem sabut que s'associa a 13 tipus de càncers diferents, causant-ne molts més que els causats pel tabaquisme.

Però els seus problemes poden ser encara més grans. De fet, coneixem que tenir excés depess'associa a tenir 10 vegades més probabilitats de desenvolupar diabetis tipus 2 que tenir unpesnormal. Això significa que entre 400.000-500.000 espanyols que pateixen diabetis tipus 2 s'han acabat emmalaltint a conseqüència del sobrepès.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!