Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una persona amb papers i una calculadora i el logotip de l'Agència Tributària

Hisenda torna a avisar de 4 novetats amb la Declaració de la Renda el 2024

La Declaració de la Renda torna a presentar canvis que cal tenir presents de cara al 2024, ja que estan relacionats amb moltes

El final de l'any serveix per estar pendents dels comptes que haurem de fer durant els pròxims mesos. En aquest sentit, la Declaració de la Renda és un dels tràmits anuals més importants.

Els contribuents tenen l'oportunitat de fer comptes amb Hisenda i comprovar si surt a pagar o tornar. Com cada any, aquest 2024 també s'han presentat canvis i novetats pel que fa a l'IRPF.

Quines persones han de presentar la Declaració de la Renda?

En primer lloc, cal destacar que la campanya se sol situar entre l'abril i el juny. Aquells que compten amb un ingrés anual de més de 22.000 euros amb un pagador o 14.000 euros amb dos o més pagadors, l'han de dur a terme.

Pel que fa als autònoms, també l'han de fer si els seus guanys són de més de 1.000 euros a l'any. Pel que fa als jubilats, Hisenda veu les pensions com un rendiment de la feina. És a dir, també tributen a l'IRPF.

Els canvis que arriben el 2024

De cara al 2024, el Govern ja va presentar davant de Brussel·les un pla de recuperació que recull un estudi dels beneficis fiscals a l'IRPF. Des de CaixaBank, indiquen alguns dels canvis més importants pel que fa a la Declaració de la Renda.

Augment de la quantia de la reducció per rendiment de treball

Aquest any, com ja va passar l'anterior, pujarà la quantia. De moment, no se'n coneix la quantitat exacta, que el 2023 va ser de 19,747,5 euros.

Augment del límit per fer la Declaració de la Renda

Els qui tinguin ingressos superiors a 22.000 euros l'any amb un pagador han de presentar la renda. El 2024, això romandrà igual. Tot i això, la cosa canvia si es tenen dos o més pagadors. En aquest cas, la quantia s'incrementa de 14.000 a 15.000 euros anuals si els ingressos són de més de 1.500 euros.

Límit d'ingressos per presentar la Declaració de la Renda obligatòriament

INGRESSOS I PAGADORSDECLARACIÓ DE RENDA
Menys de 22.000 € anuals i 1 pagadorNO obligat a presentar
22.000 € anuals i 1 pagadorObligat a presentar
Menys de 15.000 € anuals i 2 pagadors o mésNO obligat a presentar
Més de 15.000 € anuals i 2 pagadors o mésObligat a presentar

Reducció de la base imposable dels plans de pensions

Aquest límit passarà dels 1.500 euros actuals als 8.500 euros si es compleixen certs requisits. Dels nous plans de pensions se'n podran beneficiar les empreses i els treballadors.

Deducció per maternitat

Les dones amb fills menors de 3 anys poden demanar el mínim per descendent. Amb la nova Llei de família, es pot reduir la quota diferencial en 1.200 euros anuals per fill si es compleixen certs requisits.