Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Un home gestiona bitllets d'euros, i al cercle, el logotip d'Hisenda

Avís d'última hora d'Hisenda als que cobren menys de 32.000 euros a l'any

Els contribuents que no arribin a aquesta quantitat han d'estar atents al resultat del seu esborrany de la Renda

Amb la Campanya de la Renda 2023-24 ja en marxa, els contribuents que tinguin ingressos d'entre 22.000 i 35.000 euros a l'any es podrien veure afectats per la baixada de retencions a les seves nòmines.

Segons assenyalen des d'El Economista, Hisenda obligarà a pagar entre 400 i 900 euros als contribuents afectats per aquesta mesura. Això sí, la quantitat a tornar serà diferent segons la situació de cada persona.

Per què Hisenda obligarà a tornar aquests diners?

Aquesta devolució apareix pel canvi del Reglament de l'IRPF que va fer el Govern el 2022 i que va aprovar el Ministeri d'Hisenda. En aquell moment, la retenció de l'IRPF a partir dels 22.000 euros tenia efectes en la Declaració del 2023.

Quan es va realitzar aquesta modificació, es va rebre com un alleujament. Tot i això, ara es pot convertir en el contrari per a aquests contribuents. I és que les retencions que les seves empreses van realitzar en els seus sous amb anterioritat van ser menors del que tocava.

Una parella revisa uns papers, i al cercle, el logotip d'Hisenda
És possible que alguns ciutadans acabin pagant a entre 400 i 900 euros a la Renda | Candy Box Images, Europa Press

A qui beneficiarà i a qui no aquesta mesura?

Com a dada, com més petita sigui la retenció aplicada per l'empresa sobre el salari, més gran serà el nou ajust fiscal. Per això, aquesta mesura afectarà els que estiguin al llindar més baix (cobrant 22.000 euros) i que tinguin càrregues familiars. D'altra banda, els que sortiran menys perjudicats seran els que més s'acostin al màxim (cobrant 35.000 euros) i no tinguin càrregues familiars.

En aquest darrer cas, com que la retenció és més gran, podrien fins i tot no haver de pagar res a Hisenda. Això dependrà, com indicàvem amb anterioritat, de la situació personal de cada contribuent.

Finalment, cal recordar els límits per presentar la Declaració de la Renda aquest 2024. Ho hauran de fer els que cobrin d'un únic pagador més de 22.000 euros i els que tinguin dos pagadors i superin els 14.000 euros cobrant més de 1.500 euros del segon.