Muntatge amb oficina de l'Agència Tributària a una de les campanyes de la Declaració de la Renda i cercle vermell amb portàtil

Hisenda confirma un canvi substancial amb la Declaració de la Renda

Si aquest any estàs obligat a presentar la Declaració de la Renda, presta atenció perquè aquesta novetat t'afectarà

Aquest dimarts s'ha comunicat una novetat que afectarà tots els espanyols que presentin la Declaració de la Renda. Durant aquesta primavera, milions de ciutadans hauran de fer el tràmit, però, aquest any, amb un canvi important.

Encara que cada cop més espanyols presentin la Declaració de la Renda de forma telemàtica, són molts els que seguien fent-ho en paper. Ara, només es podrà presentar per Internet.

El canvi a la Declaració de la Renda que afectarà milions d'espanyols

Sí, cal dir adeu al paper. Aquesta alternativa en presentar la Declaració de la Renda estarà prohibida aquest 2024. Hisenda ha impulsat el Proyecto Orden, que implica treure l'ús del paper per a aquesta presentació.

El que es busca en tirar endavant aquest projecte és l'obligatorietat de presentar els models de declaració de l'IRPF i el d'impostos de patrimoni (per a contribuents amb una fortuna superior als dos milions d'euros) només per Internet.

Es podrà presentar a partir del 3 d'abril

Cal tenir en compte que la campanya per a la presentació de la Declaració de la Renda del 2023 s'iniciarà el 3 d'abril i s'acabarà l'1 de juliol. Totes les persones que estiguin obligades a presentar-la, caldrà fer-ho en línia.

Atenció personalitzada

Per a aquelles persones que necessitin ajuda, l'Agència Tributària ofereix el servei Le Llamamos. Aquest serveix per brindar l'ajuda que sigui necessària a l'hora de la presentació de la declaració. Tot i això, el tràmit serà igualment per Internet.

Així mateix, per als contribuents més grans de 65 anys, el Ministeri garanteix l'assistència personalitzada a oficines de l'Agència Tributària, en alguns ajuntaments o per trucada de vídeo. Això sí, la presentació continuarà sent digital.

En implementar aquesta mesura, aquest any s'aprofitarà per avaluar l'efectivitat d'aquesta assistència personalitzada. És a dir, si realment s'ha ofert l'atenció necessària a tots aquells ciutadans que l'hagin demanat.