Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d´oficina del SEPE amb mà amb bitllets

El SEPE avisa: deixarà de pagar el subsidi per desocupació si no es compleix això

Des del SEPE deixen clar quines infraccions greus poden comportar l'extinció de la prestació aquest 2024

Per rebre el subsidi per desocupació del SEPE, i altres ajuts, cal complir uns compromisos i requisits. Si se n'incompleix algun, l'organisme pot prendre la decisió d'extingir l'ajuda de manera definitiva.

Això passa fins i tot encara que el beneficiari desconegui les seves obligacions, per la qual cosa és imprescindible conèixer tot el que cal fer per poder continuar rebent aquest ingrés.

Requisits per continuar rebent el subsidi

Un dels requisits imprescindibles per continuar rebent el subsidi per desocupació és trobar-se en recerca activa d'ocupació. Així mateix, també cal segellar la cartilla de l'atur. Aquest darrer tràmit és cada cop més senzill.

Actualment, l'interessat ho podrà fer en línia. De no complir aquests compromisos, el SEPE pot procedir a l'extinció de l'ajuda. Això, però, no és l'únic que cal fer. Pren nota per saber-ho!

El SEPE retirarà el subsidi per desocupació als més grans de 45 anys per aquesta raó

Des del SEPE comparteixen quines infraccions són considerades greus a l'hora de rebre algunes de les seves ajudes. És el cas, per exemple, del subsidi per desocupació per als més grans de 45 anys.

L'organisme indica que “és imprescindible no haver rebutjat l'oferta de col·locació adequada, ni haver-te negat a participar-hi, llevat de causa justificada, en accions de promoció, formació o reconversió professional”.

Tot això s'ha de fer "des de l'esgotament de la prestació contributiva". En cas de rebutjar una feina o un curs de formació, el SEPE procedirà a extingir el subsidi per desocupació.

Els requisits per accedir al subsidi per desocupació per a majors de 45 anys del SEPE

Pel que fa als requisits per poder accedir a aquest subsidi per desocupació per a majors de 45 anys, destaquen els següents:

      - Estar en situació de desocupació

      - Estar inscrit com a demandant de feina en el període d'un mes des d'esgotar la prestació

      - És imprescindible no haver rebutjat una oferta de col·locació ni un curs de formació

      - Subscriure l'acord d'activitat

      - Tenir esgotada la prestació per desocupació contributiva

      - Comptar amb càrregues familiars

      - No tindre rendes superiors al 75% del Salari Mínim Interprofessional vigent

Des del SEPE recorden que aquests requisits s'han de reunir en el moment del fet causant i també en el de la sol·licitud de les pròrrogues o represes, així com durant la recepció del subsidi per desocupació.

Quant a la durada, el subsidi per desocupació es cobrarà durant sis mesos prorrogable per períodes semestrals. Això canviarà segons la prestació per desocupació esgotada, així com per l'edat del beneficiari.