Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d´un cotxe per dins amb un conductor a dins, amb les mans al volant, i una altra imatge d´un home sorprès

La novetat que han de portar aquest any els nous cotxes a Espanya: el sistema EDR

Aquest nou sistema EDR és una de les actualitzacions que caldrà aplicar a partir d'aquest 2024 al nostre país

El sector automobilístic sempre està en evolució. La tecnologia que s'aplica als nous cotxes té com a objectiu que siguin cada cop més segurs per reduir al mínim els accidents a les carreteres. Ara entrarà en vigor el sistema EDR.

Des de Brussel·les ja es va indicar la importància d'incloure centenars de sistemes extra als vehicles. Des del 2022, es van començar a integrar els Registradors de Dades d'Esdeveniments (EDR), que ara començaran a ser obligatoris.

Què són els Registradors de Dades d'Esdeveniments

Aquests Registradors de Dades d'Esdeveniments (EDR) encara no són gaire coneguts al nostre país. Tot i això, el seu funcionament és molt senzill. Perquè et facis una idea, funcionen de manera similar a les caixes negres dels avions, però als cotxes.

No són sistemes fets per ajudar la conducció, sinó que tenen la missió d'aconseguir i desar informació essencial del vehicle. En cas d'accident, gràcies a aquesta informació es pot comprovar què va passar abans i després.

Aquestes són les dades que registra l'EDR

Els sistemes registradors de dades d'esdeveniments tenen la capacitat de registrar dades d'especial rellevància a l'hora de determinar què ha pogut passar en un sinistre. Alguns són els següents:

  • Nombre de revolucions.
  • Velocitat a què circula el cotxe.
  • La trajectòria o la potència de frenada.

Per altra banda, graven de manera cíclica cada 30 segons. Per això, en cas d'accident, es pot conèixer què va passar mig minut abans del mateix i què va passar cinc segons després.

Quan començaran a ser obligatoris els EDR

A partir del pròxim 7 de juliol de 2024, la normativa d'ajuts a la conducció quedarà modificada. Després, tots els cotxes de nova matriculació han d'incorporar aquests EDR. Tot i això, cal destacar que aquests ja existeixen en alguns vehicles.

Des de juliol del 2022, els Registradors de Dades d'Esdeveniments van començar a ser obligatoris per als vehicles de nova homologació. Ara, amb el Reglament General de Seguretat, serà imprescindible que el portin tots els vehicles de la Unió Europea.