Hisenda deu 6.185 euros a un contribuent català des de fa cinc anys

L'única resposta que rep per part de l'Agència Tributària és que «s'està tramitant»

Hisenda fa cinc anys que té un deute amb un contribuent. Robert Bruun denuncia que l'Agència Tributària li deu 6.185 euros de la declaració de la renda del 2014.  'El món a RAC1' ha pogut entrevistar al damnificat aquest matí de dijous, el qual ha explicat la seva mala experiència.

Bruun ja fa més de cinc anys que està esperant que Hisenda li retorni una quantitat de 6.185 euros, que no és precisament poc. L'empresari de Vilanova i la Geltrú ha assegurat que en els últims anys  ja ha anat diverses vegades fins a la delegació d'Hisenda de la seva ciutat, però en cap ocasió  l'han pogut ajudar. «L'únic que em diuen és que la meva declaració s'està tramitant, i no surten d'aquí. Estàs totalment indefens. No hi pots fer res».

Problemes des de la declaració del 2014

Segons ha explicat Bruun al programa de 'RAC1', el  juny de 2014 va presentar la declaració de l'any anterior amb normalitat i dintre dels terminis. No va ser fins al febrer de 2015 que va rebre una notificació d'Hisenda on se li requeria documentació. «Hisenda dona 10 o 15 dies per a entregar els requeriments. Jo la vaig entregar ràpidament  i dins de termini», assegura.

El novembre  del mateix any, després de mesos sense rebre cap resposta de la documentació que havia presentat, va enviar una altra sol·licitud de resposta  a l'Agència, però es queixa que «tampoc me l'han contestat». A tota l'explicació, ha volgut remarcar  en tot moment que està molt sorprès  per tot el que li està passant, ja que per a la declaració «cada any m'han de tornar diners i cada any me'ls han tornat sense problema».

Bruun, sobre els interessos de demora: «El fet no són els interessos, són els diners que em deuen» | pixabay

 

Crítiques per la «voluntat de maltractar el client»

La normativa obliga l'Agència Tributària a pagar uns interessos de demora si finalment la qüestió es resol a favor del contribuent, però per Bruun «el fet no són els interessos, són els diners que em deuen». A més, l'empresari ha criticat que el que més ràbia li provoca és la mancança d'una via directa  de contacte amb Hisenda, a més que «tu has de complir els terminis estrictament, però els seus terminis se'ls passen pel folre».

Al programa de ràdio també s'han pogut escoltar les opinions de diferents col·laboradors. Una de les pitjors crítiques és la que denunciava que «és molt greu que hàgim de pagar de més per una sanció, la qual preferim pagar perquè no et donen facilitats per queixar-te i reclamar», referint-se a la poca voluntat que demostren en moltes ocasions les empreses en ajudar-te a solucionar qualsevol mena de problema. En la mateixa línia, un altre dels col·laboradors assegura que «hi ha una voluntat de maltractar el client perquè desisteixi. I no només en empreses privades, sinó també en les públiques».

 També et pot interessar...