Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d´un primer pla d´uns dits traient bitllets d´un caixer al costat d´una imatge en un marc de l´Agència Tributària

Hisenda se sincera i revela quan s''oblida' que tens deutes per pagar

Revelem el moment en què prescriuen els deutes amb Hisenda

L'Agència Tributària és un organisme de l'Estat que sempre ha estat respectat pels contribuents espanyols. Sobretot, per les conseqüències que els pot comportar no complir les seves obligacions fiscals.

Logo de TelegramNOVEDAD TELEGRAM: ¡Pincha aquí para leer GRATIS tus noticias favoritas sobre PENSIONES y AYUDAS en Telegram!

Tothom sap que Hisenda no té miraments a l'hora d'imposar-nos una multa o sanció de pes. Ho farà en cas que no fem rigorosament aquests pagaments que cada any a través de la Declaració de la Renda.

Hisenda ens deixa molt clar quins són els terminis en què hem de pagar aquestes contribucions que ens fan mal moltes vegades. Tanmateix, són necessàries perquè l'Estat recapti diners per al benestar de tots els ciutadans.

El termini d'Hisenda fins que prescriuen els deutes dels contribuents

Com tothom sap, la Declaració de la Renda que es fa cada any és un tràmit que han d'emprendre la majoria dels treballadors, sigui per compte propi o d'altri.

Muntatge amb una persona amb papers i una calculadora i el logotip de l'Agència Tributària
Molt de compte en cas de contreure un deute amb Hisenda. | Getty Images, Agencia Tributaria

També es posa el focus als pensionistes. Realment, tota aquella persona que hagi tingut ingressos durant l'any natural previ de la declaració ha de dur a terme aquest tràmit. Això sí, cada ciutadà l'haurà de presentar sempre que els seus ingressos siguin superiors als 22.000 €, o bé 14.000 € si hi ha més d'un pagador.

La veritat és que a cada campanya de la Declaració de la Renda Hisenda dona un termini considerable per presentar-la. Tanmateix, hi ha molts contribuents endarrerits que s'ho prenen amb molta calma i s'estimen més esperar fins al final.

Malgrat que la data límit és el 30 de juny, molts l'obvien

Per això, hem de saber que el 30 de juny és la data límit per presentar la declaració i no se'ns pot passar de cap de les maneres. Així doncs, aquest últim dia de juny seria la darrera opció per complir amb el fisc.

Si ens n'hem oblidat pel motiu que sigui, ja estaríem contraient deutes amb l'Agència Tributària, que pot ser molt perillós. També podem contreure deutes amb el fisc, en cas que hàgim decidit ajornar la Declaració de la Renda. O bé si Hisenda te l'ha rebutjada i fins i tot si no pagues en cas que surti a pagar la declaració d'un any concret.

Interior d'unes oficines de l'Agència Tributària amb una funcionària atenent un contribuent
Hem de saber que hi ha un moment en què Hisenda 'oblida' el nostre deute. | Europa Press

Un deute d'Hisenda prescriu al cap de quatre anys

I no ho diem nosaltres, ja que s'indica als articles 66 i 67 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre. Per això, Hisenda és conscient en tot moment que hi ha alguns contribuents fan el ronsa. Són els que fa uns quants anys que no liquiden aquests deutes que tenien amb l'Agència Tributària.

Ara bé, quatre anys després acabarà el termini per fer el pagament d'aquest deute. Un interval de temps que, en cas que siguis un deutor amb Hisenda, has de saber per quedar-te més tranquil en cas que hagis contret un deute i no tinguis intenció de pagar o no ho hagis pagat per un motiu concret. Això sí, l'obligació de cada contribuent és fer la Declaració dins el termini i en la forma escaient i pagar els deutes en el moment oportú.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!