Imatge de fons d'un metge, i una altra imatge de diversos festucs ja pelats en un bol

Ho diuen els experts: 3 malalties que pots combatre menjant festucs

A més de no engreixar, aquest fruit sec conté moltes propietats saludables per al nostre organisme i molts experts el recomanen menjar

Segons estudis de l'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) i la investigació espanyola PREDIMED, el pistatxo ajuda a prevenir malalties cardiovasculars. I no només patologies d'aquest tipus, sinó que a més a més un consum habitual ajudaria a tractar la diabetis de tipus II o hipertensió.

A més d'aportar moltes propietats per al nostre organisme, el pistatxo actua com a saciant, per la qual cosa un consum moderat ajuda a mantenir un pes equilibrat. La Fundació Espanyola de Nutrició destaca el seu baix contingut en greixos saturats i un augment de greixos insaturats. Per això podem dir que el pistatxo no engreixa si es consumeix al voltant de 100 grams al dia.

També està compost de potassi, calci, magnesi, zinc, fòsfor, ferro, tiamina o vitamina B1, vitamina E, àcid fòlic o vitamina B12. Tots aquests components ajudarien a mantenir els ossos forts, tenir energia, generar cèl·lules noves i mantenir les neurones sanes, entre d'altres.

El festuc no només és un plaer per al nostre paladar, sinó que actua com una eina valuosa en la promoció de la salut.

Malalties cardiovasculars, diabetis de tipus II i hipertensió

Diversos estudis confirmen que "la dieta mediterrània que inclou el consum diari de festucs" redueix el risc de patir un infart, un ictus o fins i tot la mort per aquestes causes.

Al voltant de 2 milions de persones moren cada any a tot el món, a causa d'afeccions cardiovasculars. A Espanya, la xifra supera les més de 100.000 persones segons l'INE. El 2023, un 27,1% de les morts al nostre país van ser ocasionades per malalties d'aquest tipus.

Un estudi dut a terme per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona revela que "el consum habitual de pistatxo millora la resistència a la insulina i disminueix l'increment dels nivells de glucosa a la sang".

La diabetis o la hipertensió són dos factors de risc que actuen com a agreujants en la contribució de problemes cardiovasculars. Els alts continguts de sucre a la sang desenvolupen tensió alta i risc d'infart o ictus. La hipertensió també pot conduir a desenvolupar cardiopaties o malalties d'aquest tipus, o fins i tot la mort.

La Fundació Espanyola del Cor destaca que aquest hàbit alimentari pot contribuir a reduir la pressió arterial, disminuint així la possibilitat d'aterosclerosi i complicacions greus com ara infarts o trombosi cerebrals.