Ho publica el BOE: Els medicaments essencials per tractar la Covid-19

La dexametasona està inclosa

Imatge de dos metges tenint cura d'un pacient amb coronavirus a l'hospital Trueta de Girona
El llistat inclou desenes de medicaments | ACN

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dissabte el llistat dels medicaments considerats essencials en la gestió de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19. El llistat de medicaments inclou, entre altres la dexametasona, un fàrmac que segons un estudi de la Universitat d'Oxford redueix la mortalitat fins a un terç en pacients hospitalitzats amb complicacions respiratòries greus de Covid-19 que necessiten ventilació mecànica.

La resolució també estableix els termes de la comunicació que hauran de realitzar a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, que consistirà en una remisió setmanal, els dimecres, a través de l'aplicació informàtica d'stock de medicaments creada a l'Agència dins de la web del Registre de Medicaments d'Ús Humà (RAEFAR).

Segons recull l'ordre ministerial, s'ha d'informar sobre les unitats venudes del medicament en la darrera setmana, l'stock fins a la data, i les previsions d'alliberació i recepció dels lots (quantitats i data de disponibilitat al mercat espanyol).

El llistat dels medicaments

El llistat complet dels medicaments considerats essencials en la gestió de la crisi sanitària de la pandèmia del coronavirus és el següent:

Anakinra 100 mg inyectable 0,67 ml jeringa precargada.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  


Comentaris

envia el comentari