Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La silueta del Bou de Reus, feta a la plaça del Mercadal amb els infants de primer cicle de la ciutat

Els infants de Reus tornen al Mercadal per recuperar l'«Hola, Sant Pere!»

La canalla ha donat la benvinguda a la Festa Major dibuixant la silueta del Bou de Reus a la plaça

Els alumnes de primer cicle de Reus han rebut, aquest dimarts, la Festa Major de Sant Pere. S'ha recuperat, així, l'Hola Sant Pere, un més dels actes que s'havien deixat de fer per la pandèmia. Prop de 1.200 alumnes de 25 escoles de la ciutat han dibuixat, a la plaça del Mercadal, la silueta del Bou de Reus.

Cap a quarts de deu del matí, la plaça ja evidenciava que es preparava per viure el primer acte de Festa Major, encara fora dels dies estrictament tradicionals. Carpes, furgonetes i tarimes dibuixaven un escenari que, durant els pròxims minuts, s'ompliria de canalla. Des de diferents cantons de la plaça han anat arribant cadascuna de les 25 escoles participants.

Hola Sant Pere 2022

La canalla, vestida majoritàriament amb samarreta negra, portava a la mà una cartolina del mateix color. Amb un parell d'excepcions, els infants que havien d'omplir la silueta de les banyes. A poc a poc han anat entrant a la silueta del Bou marcada amb cinta al terra de la plaça per l'artista reusenc Trifon Maynou.

A les deu del matí, amb els alumnes ja dins de la coca del Mercadal, ha començat el programa especial de Canal Reus TV, impulsora de l'acte. Cartolines amunt, cartolines avall i crits d'«hola, Sant Pere!» per part dels infants han omplert la plaça durant una bona estona. Igual que els integrants del Seguici Festiu, la canalla de Reus ha mostrat, aquest dimarts, que també té més ganes que mai que arribi Sant Pere.

L'actuació del Bou de Reus ha servit de culminació d'aquest acte d'arrencada oficiosa de la Festa Major. Amb la silueta dibuixada pels infants ja desfeta, l'Element Festiu ha sortit al Mercadal per posar punt final a l'Hola Sant Pere 2022. No és estrany que els actes previs de la Festa Major, a Reus, es barregin amb els de Corpus.

Enguany torna a passar, i sense desaparèixer, el programa d'actes sí que baixa la intensitat prèvia a Sant Pere perquè Corpus prengui protagonisme. Almenys fins diumenge, que la tan esperada Festa Major reusenca tornarà a ser la protagonista dels carrers i places de la ciutat fins al 29 de juny.