Pla general de Barcelona, amb la Torre Mapfre al fons, vista des de dalt de tot de Sarrià

Holanda se suma a les restriccions i recomana no viatjar a Catalunya ni a l'Aragó

El país canvia la qualificació de Barcelona de groc a taronja per l'augment de contagis de coronaviru

El govern holandès també ha recomanat no viatjar Barcelona si no hi ha un «motiu necessari». En un comunicat publicat al seu web oficial, l'executiu dels Països Baixos explica que el nombre d'infeccions per Covid-19 ha pujat, fet que «ha augmentat el risc de contaminació en aquesta zona». Per això alerta que les visites turístiques a la capital catalana «no són recomanables» i canvia la qualificació de Barcelona de groc a taronja.

A més recomana als turistes holandesos que siguin a Barcelona que valorin si han de retallar les vacances, i en tot cas els avisa que quan torni al seu país hauran d'estar en quarantena durant 14 dies. De la mateixa manera, el govern holandès aconsella evitar el Segrià i l'Aragó.

La falta de turisme serà «catastròfica»

El professor dels estudis d'Economia i Empresa de la UOC expert en turisme,  Pablo Díaz, adverteix que la falta de visitants francesos, anglesos i ara holandesos serà «catastròfic» per al turisme i catapultarà la recuperació iniciada al juny. «Les restriccions al trànsit de visitants suposen una patacada en el pitjor any de la història del turisme a Catalunya i Espanya» sentència.

En referència a les restriccions de  Bèlgica i Holanda, el professor ha alertat d'un efecte «bola de neu» per la «por» de les autoritats a una crisi sanitària de magnitud similar a la registrada al març. Les recomanacions de no viatjar a Catalunya i les restriccions en la mobilitat provocaran també una «reestructuració» en el sector, que comportarà el tancament d'algunes empreses.

Divendres va començar el veto turístic a Catalunya amb la recomanació del primer ministre francès, Jean Castex, de no visitar el territori davant una situació sanitària «degradada». Diumenge, el Regne Unit va posar en marxa una quarantena obligatòria de catorze dies per a tots els viatgers provinents d'Espanya. Aquesta decisió va provocar la cancel·lació de tots els vols a l'Estat, excepte les Illes Balears i Canàries.

A aquestes restriccions s'hi sumen les imposades per altres països. Bèlgica ha prohibit als seus ciutadans visitar Lleida i Osca i qualsevol ciutadà provinent d'aquests territoris s'haurà de fer un test PCR i complir una quarantena de dues setmanes. En aquest sentit, Noruega ha imposat una quarantena de deu dies als viatges procedents d'Espanya.