Un veí de Figueres denuncia maltractament animal en un establiment

Un home denuncia el desagradable tracte cap al seu gos en una botiga de Figueres

Ha assegurat que els amos de la botiga l'han agredit a ell i a la seva mascota

Un veí de Figueres, Carles Castellnou, ha denunciat una situació viscuda en un establiment de la capital de l'Alt Empordà. Segons l'home, els amos d'una botiga l'han agredit a ell i al seu gos per entrar en el local on, suposadament, no hi podien entrar gossos. Assegura que no hi havia cap cartell que en prohibís l'entrada i que s'ha sentit molt dolgut pel tractament rebut.

Segons el relat de l'home, al voltant de les 10.30 hores del matí d'aquest dijous, s'ha acostat a l'establiment en qüestió i, en veure que no hi havia cap cartell que prohibís la seva entrada, ha decidit accedir-hi acompanyat de la seva mascota, un gos. Ha estat llavors quan una dependenta de la botiga se li ha acostat i li ha dit que «tu i el teu gos, fora», a què ell ha respost que havia entrat perquè no havia vist cap senyalització i que «les coses es diuen amb educació».

En aquell moment ha aparegut l'amo de l'establiment, de nacionalitat xinesa. Aquest l'ha «escridassat davant de tothom» i l'ha «amenaçat» de sortir de la botiga, «si no volia que truqués a la policia». Aquest tracte ha molestat profundament a Castellnou, qui li ha dit a l'home que no tenia cap problema amb què truqués a la policia, ja que ell «no havia fet res».

Explica que l'han agredit a ell i al seu gos

La seva actitud ha molestat l'home xinès que, segons Castellnou,  li ha fet una empenta i li ha donat una puntada de peu al seu gos.  Indignat, ha avisat personalment a la policia i ha anat a demanar el full de reclamacions, el qual s'han negat a donar-li.  Finalment, quan la policia ha entrat a l'establiment per exigir-los el full de reclamacions, els treballadors s'han excusat explicant que l'establiment és molt nou i que encara no disposen dels papers.

El veí de Figueres ha volgut fer pública la situació viscuda i, en declaracions a CatalunyaDiari, ha denunciat que «no podem tenir locals i persones que tractin els clients d'aquesta manera i que, a més, maltractin els animals». Castellnou ha contactat amb diverses entitats animalistes i acusa l'establiment d'un doble delicte: per una banda la discriminació i maltractament de l'animal i, per l'altra, la falta de documentació obligatòria.

També et pot interessar...