Un mico s’ha fet viral a les xarxes socials quan, després de beure aigua d’una aixeta, l’ha tancada. El vídeo, que ha passat a l’Índia, és una gran lliçó i un missatge directe per a tots els humans. En un moment on el país s’enfronta en una imminent crisi per l’aigua, les imatges d’aquest simi suposen una lliçó de civisme.
Cada vegada són més les persones que es declaren ambientalistes arreu del món, i no és per un tema de moda sinó per plena consciència sobre els temes que actualment preocupen a la humanitat. Per sorpresa de tots, aquest cop ha sigut un mico el que ha donat la lliçó.
What a beautiful message for humans! pic.twitter.com/wTgK4b9uGF
— Dr. S.Y. Quraishi (@DrSYQuraishi) August 1, 2019
El vídeo del mico bevent aigua directament de la font, ha causat sensacions a escala mundial i s’ha convertit ràpidament en un fenomen viral del moment. Però no és un heroi per la seva intel·ligència per a satisfer les seves necessitats, sinó per la seva educació.
Després de calmar la seva set, tanca l’aixeta de la font perquè l’aigua no es malgasti més del necessari, sent una clara lliçó per a tots els humans. I és que cada dia es malgasten milers de litres d’aigua arreu del món per un mal ús d’aquest líquid tan vital.
La crisi de l’aigua
Quasi una quarta part de la població mundial s’enfronta a una escassetat d’aigua quasi imminent. Un total de 17 països estan patint nivells extremadament alts d’estrès hídric i les aixetes i les fonts d’aquestes regions aviat s’assecaran.
#DayZeroWatch - New @WRIAqueduct data shows which countries are facing #waterstress, and reveals several emerging trends and hotspots. Learn more: https://t.co/XJkY3VcP7Ipic.twitter.com/5gVnQAtNi6
— World Resources Inst (@WorldResources) August 6, 2019
L’agricultura, la indústria i els municipis estan consumint el 80% de les aigües superficials i subterrànies disponibles. L’estrès hídric és la crisi més gran de la qual ningú en parla. Les seves conseqüències estan a la vista en forma d’inseguretat alimentària, conflictes, migració i inestabilitat financera.
«La recent crisi de l’aigua a Chennai va atreure l’atenció mundial, però diverses àrees de l’Índia també estan experimentant un estrès hídric cròmic», explica Shashi Shekhar, exsecretària de l’aigua de l’Índia.