Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gerard Piqué

Clubs de Segona B i Tercera divisió, en contra del FC Andorra de Piqué

‘ProLiga’ ha presentat un recurs per demanar que es revisi la decisió de l’ascens al FC Andorra per davant d’altres equips
El FC Andorra ha adquirit la plaça que ocupava el Reus Deportiu | Twitter

 

Només fa una setmana que es coneix la notícia que va oficialitzar que el  FC Andorra, actualment propietat de Gerard Piqué a través de la seva empresa Kosmos, ascendia a Segona Divisió B per ocupar el lloc buit que havia deixat el Reus CF després de la sanció en baixar de divisió per impagaments.

Però encara no han acabat els moviments d'equips, ja que  'ProLiga'  – patronal que agrupa a 260 clubs –  va anunciar el passat dimarts que presentaria un recurs al Consell Superior d'Esports per la resolució que havia emès RFEF  on s'anunciava que el FC Andorra estaria inclòs en el Grup III de la Segona divisió B.

Els clubs que han assolit l'ascens a Tercera en la temporada immediatament anterior, no poden ser candidats a pujar a Segona B

En aquest comunicat, la patronal defensa que la RFEF ha comès un error i s'ha de corregir: en el Reglament General de la federació s'explica que estan exclosos com a candidats a ocupar la vacant de Segona B els clubs que han assolit l'ascens a Tercera en la temporada immediatament anterior. Aquest és el cas en el qual es troba l'Andorra i, teòricament, no se l'hauria d'haver ascendit.

El FC Andorra va ser comprat per Gerard Piqué a través de la seva empresa Kosmos. A més, en les últimes setmanes han aconseguit adquirir la plaça del Reus Deportiu, tot pagant 450.022 euros que demanava la RFEF. A més, durant l'última temporada, havien aconseguit ascendir des de la categoria Primera Catalana a la Tercera nacional.

Gerard Piqué vol aconseguir que l'himne de la Champions soni a Andorra
Gerard Piqué va comprar el club amb la seva empresa Kosmos | Cedida

 

Un ascens imprevist, però amb molta polèmica

L’ascens a segona B havia estat molt imprevist, ja que no entrava dins dels plans amb el reglament de la RFEF a la mà. En el llarg llistat d'articles de l'ens federatiu del futbol estatal es donava abans prioritat als equips que paguessin els diners exigits per la Federació que haguessin competit la temporada anterior en el grup cinquè de Tercera per ordre de classificació, en aquells equips del grup tercer de Segona B que haguessin descendit en una segona tanda de candidats, els equips de Tercera de tot l'Estat i en els descendits de Segona B.

En cap moment es contemplava la possibilitat que un equip acabat d'ascendir de Primera Catalana pogués passar per davant dels altres candidats interessats. Finalment, l'imprevist s'ha convertit en realitat. La RFEF afirma que el club compleix amb els requisits establerts en la circular número 11, basant-se en aquest document signat el 22 de juliol per donar la plaça a l'Andorra.

Però aquest ascens també va venir acompanyat d’una gran polèmica, ja que ha tingut un doble ascens en dos mesos: ha saltat dues categories i ha passat per davant d'equips que porten més temps jugant en categories superiors. L'adjudicació de la plaça, però, s'ha fet aplicant l'article responsable de decidir què es fa amb les places vacants, un procediment diferent dels ascensos habituals. Tanmateix, molts aficionats a aquest esport acusen la RFEF i Piqué de corrupció.

També et pot interessar...