URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Crítiques a Piqué i a la Federació Espanyola per l'ascens de l'Andorra a Segona B

La RFEF ha anunciat que el FC Andorra és l'equip que ocuparà la plaça vacant del CF Reus a Segona B
Crítiques a Piqué i a la Federació Espanyola per l'ascens de l'Andorra a Segona B | Twitter (@FCA_oficial)

 

A finals de desembre, es va anunciar que Gerard Piqué comprava el FC Andorra i es feia càrrec del deute que tenia el club. No fa dos mesos, que l'equip andorrà va ascendir de Primera Catalana a Tercera Divisió, on havia de jugar la pròxima temporada. Però en lloc de jugar a tercera, l'Andorra ha pagat a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i ha ascendit a Segona B ocupant la plaça vacant del CF Reus. La polèmica està servida.

 

La RFEF ha anunciat que l'Andorra és l'equip que ocuparà la plaça del CF Reus

L'ascens de l'Andorra a Segons B ha estat una sorpresa inesperada: no és habitual que un equip acabat de sortir de Primera Catalana arribi a Segona B i passi per davant d'altres clubs. I és que abans hi havia l'Intercity i el Zamora, dos equips de tercera que lluitaven per ascendir a la categoria superior i que s'han quedat a les portes. El FC Andorra ha pagat els 452.022€ que demanava la RFEF per la plaça i ha pogut accedir directament a la categoria ja semiprofessional.

 

És coneguda la bona relació entre Gerard Piqué, propietari de l'Andorra, amb Luis Rubiales, president de la RFEF, de manera que s'intueix que l'ascens del club andorrà ha estat una negociació i s'ha acusat la Federació de «corrupció».

 

L'ascens ha generat una allau de crítiques a Piqué i a la RFEF

La polèmica neix del fet que l'Andorra hagi fet un doble ascens en dos mesos: ha saltat dues categories i ha passat per davant d'equips que porten més temps jugant en categories superiors. L'adjudicació de la plaça, però, s'ha fet aplicant l'article responsable de decidir què es fa amb les places vacants, un procediment diferent dels ascensos habituals. Tanmateix, molts aficionats a aquest esport acusen la RFEF i Piqué de corrupció.

 

 

 

 

Moltes de les crítiques van en defensa del Zamora, que fa més de tres anys que lluita per ascendir a Segona B i es queda a les portes. L'equip de Castella i Lleó junt amb l'Intercity havien sol·licitat la plaça i abonat els diners, però no han estat seleccionats. També es compara a Rubiales amb Villar, l'anterior president de la RFEF, que està ingressat a la presó per irregularitats econòmiques. 

 

 

Ara falten les reaccions oficials i per part dels seguidors de l'Andorra, que deuen tenir un regust agredolç de veure ascendir el seu equip enmig de la polèmica. De moment, el FC Andorra ha anunciat el seu ascens amb un tuit que ha rebut molts comentaris irònics.

 

 

 

 

D'altra banda, Gerard Piqué només ha compartit el comunicat del FC Andorra. Ara cal esperar les reaccions del futbolista i de la Federació davant les crítiques i veure si durant la pròxima temporada l'Andorra serà capaç de mantenir-se a Segona B. Com diu la dita, el temps posa a cadascú al seu lloc, així que ja es veurà quin és el lloc del FC Andorra.

 

També et pot interessar...