Els veïns de l’Hospitalet denuncien la gentrificació dels seus barris

Volen «un barri acollidor, no un aparador per als turistes», ja que els apartaments turístics estan augmentant als barris de Collblanc i de la Torrassa
Veïns de l'Hospitalet denuncien que cada cop hi ha més pisos turístics als seus barris | CatalunyaDiari.cat

 

La preocupació per la gentrificació a l’Àrea Metropolitana de Barcelona inquieta molt els seus veïns. Per aquesta raó, el passat 2 de juliol va néixer a l’Hospitalet «Barris per viure Collblanc-La Torrassa» des d’on busquen «un barri acollidor per als veïns, no un aparador per als turistes», ja que els apartaments turístics van en augment i el lloguer dels locals es dupliquen, fent que molts establiments tanquin les seves portes.

 

L’Hospitalet no vol convertir-se en Barcelona

Els veïns de l’Hospitalet estan preocupats i, fins i tot, han recorregut el districte per comprovar els senyals d’alarma davant la gentrificació. Locals tancats, edificis on ja no queden inquilins de tota la vida perquè els convertiran en blocs de pisos turístics. Concretament, segons ha compartit ‘el Periódico’, n’hi ha 483 dels quals 226 es troben a la frontera amb Barcelona i molt a prop del museu més visitat de la ciutat comtal. «Després estan els il·legals, que no estan registrats en cap lloc, encara que nosaltres els tenim localitzats segons ens els van denunciant els veïns», ha assenyalat un dels impulsors de la plataforma.

 

Els veïns no volen que els seus barris acabin tan gentrificats com molts carrers barcelonins | xixerone.com

 

En aquest sentit, no volen que els barris de l’Hospitalet es converteixin en un Sant Antoni o Sants, de Barcelona, per això volen actuar abans que sigui massa tard, ja que Collblanc i la Torrassa estan molt a prop de punts massa turístics, molt ben comunicats: «Aquí van arribar veïns expulsats per la gentrificació de Barcelona i ara, en acabar-se els seus actuals contractes de lloguer, veuen amb preocupació que la situació es repeteix i que poden ser expulsats també de L'Hospitalet».

 

A més a més, diversos establiments han tancat les seves portes i els veïns denuncien l’encariment dels serveis: «Quan vas de vacances per un cafè pagues el que et demanin perquè estàs de vacances i és una setmana, però clar, aquí nosaltres vivim, no podem acceptar que la pressió turística canviï el teixit comercial i faci augmentar també els preus del consum». Tanmateix, el consistori nega que hi hagi cap problema: «No veiem cap descens en el nombre de veïns empadronats que ens faci pensar que la pressió turística afecti en aquests moments».

 

 

També et pot interessar...