L'Hospitalet donarà via lliure a l'ampliació de la Fira

Aquesta setmana s'aprovarà la construcció d'un nou pavelló de 90.000 m2
L'Hospitalet donarà via lliure a l'ampliació de la Fira | Twitter - @Fira_Barcelona

 

L'ampliació de la Fira de Barcelona té via lliure amb el suport de l'Hospitalet de Llobregat, què aprovarà la proposta aquest dilluns al ple municipal. L'ajuntament socialista, presidit per Núria Marín, ja ha començat a tramitar la modificació del Pla General Metropolità (PGM) dels carrers adjacents i l'ampliació del recinte firal.

 

L'ampliació s'aprovarà al ple d'aquest dilluns amb el suport del PSC i altres formacions

La modificació més important és la construcció d'un nou pavelló que comportarà la suma de 90.000 metres quadrats de sostre edificable i que s'afegeix a les instal·lacions actuals que tenen 240.000 m2 de capacitat. La proposta s'aprovarà al ple d'aquest dilluns, ja que compta amb el suport del PSC, que té majoria absoluta, i el d'altres partits. 

 

Es calcula que el nou pavelló estarà a punt el 2024 i que la remodelació del recinte de Montjuïc tindrà lloc cap al 2029. L'ampliació del recinte comportarà un creixement a la ciutat, que ja ha viscut els beneficis urbanístics i econòmics de la Fira de Barcelona.

 

 

Fira de Barcelona, amb la renovació de Gran Via, busca mantenir la competitivitat i atraure nous certàmens 

El fet d'ampliar el recinte firal de Gran Via permet consolidar a llarg termini la posició privilegiada que la capital ha tingut durant els últims anys en el sector de fires i congressos. Des de la construcció dels pavellons dissenyats per l'arquitecte Toyo Ito, Barcelona ha mantingut el Mobile World Congress i la fira de maquinària tèxtil ITMA.

El recinte firal Motjuïc es remodelarà al 2029 | Twitter - @Fira_Barcelona

 

Amb els més de 240.000 metres quadrats i nou pavellons dels quals disposarà Gran Via, Fira de Barcelona podrà continuar competint per atraure nous certàmens i fires internacionals.

 

Ara per ara, on es construirà l'ampliació hi ha dos solars sense ocupar, una nau de lloguer i Porcelanosa, que es traslladaran un cop tancat l'acord. Aquesta ampliació compta amb el suport ferm del consistori de l'Hospitalet, que veu en la Fira possibles beneficis de cara a la creació de llocs de treball, el reforç del teixit industrial i la consolidació del turisme de negocis.

 

També et pot interessar...