Gabriel Rufián

Gabriel Rufián, criticat a les xarxes per una falta d'ortografia en un tuit

El diputat d'ERC al Congrés ha confós el pretèrit indefinit del verb 'fer' en castellà («hicieron») amb «hacieron»

No hi ha dubte que Gabriel Rufián és tot un referent i pioner a l'hora de fer política a Twitter, per molt que a alguns els costi admetre-ho. Normalment, aconsegueix, amb un ús de la llengua enginyós i sarcàstic, treure de polleguera els seus opositors que amb freqüència solen contestar els seus tuits amb el mateix to o, ja alterats, recorren obligats a l'insult. Ara bé, el risc a cometre errors sempre existeix i és que en aquesta ocasió aquest ús de la llengua ha fet que li surti el tret per la culata.

El diputat d'ERC al Congrés ha confós el pretèrit indefinit del verb 'fer' en castellà  («hicieron») amb «hacieron» -que és totalment erroni i inexistent. «Quienes te hacen odiar hoy la posibilidad de que Irene Montero sea Ministra siendo pareja de Iglesias son quienes te hacieron [sic] olvidar ayer que Carmen Martínez-Bordiú es ya Condesa por ser la nieta de Franco.», opinava el polític.

Les reaccions de la xarxa

Rufián, que s'ha ficat de peus a la galleda, ha sigut objecte de burla, com era d'esperar, per part dels usuaris de Twitter que freqüenten el seu perfil per discutir o riure de la seva persona. El cantautor espanyol José Manuel Soto ha volgut sumar-se donant peu a una onada de crítiques incendiàries dirigides al diputat d'Esquerra. «'Hacieron'? I aquest senyor és parlamentari?», ha comentat l'andalús. 

La gran majoria de comentaris criticaven el nivell de formació de determinats polítics. «A ti te "hacieron" olvidar la ortografía», replicava un d'ells. Malgrat això, d'altres provocaven l'escarni. Paral·lelament, en referència a la defensa de Montero un usuari ha volgut recordar-li que els «títols nobiliaris s'hereten» i «els ministeris no».

També et pot interessar...