Gerard Piqué, en arxiu

Gerard Piqué oficialitza la compra del Gimnàstic Manresa

La intenció de Kosmos, empresa d'inversió del central blaugrana, és convertir el club en el filial del FC Andorra

Gerard Piqué segueix endavant amb les inversions en clubs de futbol catalans. A través de la seva empresa de capital Kosmos, ha oficialitzat aquest dissabte 27 de juliol la compra de la majoria d'accions del Gimnàstic Manresa, club que passarà a ser societat anònima esportiva amb el suport dels socis.

Un milió d'euros en inversions

Segons informen diversos mitjans, la intenció de Piqué és que el Manresa sigui el filial del FC Andorra, l'altre club de la seva propietat que hauria sol·licitat la plaça que el Reus Deportiu -amb el seu descens a Tercera Divisió- ha deixat a Segona B. En aquest sentit, el club manresà s'especialitza en la formació de joves futbolistes i compta amb un equip a la Primera Divisió juvenil catalana.

El canvi d'estratègia esportiva comptaria també amb el suport de la directiva, que veu amb bons ulls una inversió prevista de més d'un milió d'euros en tres o quatre anys. D'aquesta manera, es cobriria també la hipoteca del club manresà, xifrada en uns 400.000 milions d'euros. També es faran inversions en la infraestructura, com la instal·lació de gespa artificial o millores d'il·luminació.

Instal·lacions del Gimnàstic Manresa.
Instal·lacions del Gimnàstic Manresa | Cedida

 

Una venda «interessant i necessària»

Dario Riera, president del Gimnàstic Manresa, explica que el club serà propietat de Kosmos amb un 80% de vots a favor. Riera declara a 'Regió 7' que la venda «és el millor que li ha passat al Gimnàstic en tota la seva història. Era important, interessant i necessari. Els qui no hi estan d'acord, tard o d'hora s'adonaran que s'havia de fer».

  

«És veritat que amb una decisió com la que ha pres el Gimnàstic Manresa pot semblar que perds la propietat, però hem d'assumir-ho i pensar en el futur més immediat. Per això, ara és moment d'aparcar els sentiments i que la pilota corri», sentència Riera.

  

Es tracta, doncs, del darrer moviment del grup inversor Kosmos, presidit pel central blaugrana, que també té previst canviar el format de l'actual Copa Davis. En aquest sentit, cal recordar que Kosmos compra amb el suport de Rakuten, actual patrocinador i una de les empreses de comerç electrònic més importants al Japó.

També et pot interessar...