Imartge d'arxiu d'una persona retirant diners d'un caixer

Un home falta a la seva feina durant 15 anys sense deixar de cobrar 2.000 euros de sou

L’home va amenaçar una empleada de l’hospital on treballava perquè no denunciés les seves absències

Cas inèdit el que ha sortit a la llum a Itàlia, on molts ciutadans no han pogut contenir les seves mostres d'indignació. Els mitjans del país veí han revelat aquesta mateixa setmana un monumental cas d'absentisme laboral, que podria perfectament batre qualsevol rècord. 

Segons han publicat diversos portals, l'empleat d'un centre hospitalari situat a la ciutat de Catanzaro, a la regió de Calàbria, hauria estat un total de quinze anys sense acudir al seu lloc de treball, percebent, això sí, el seu salari de manera íntegra durant tot aquest temps. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Un home falta al seu treball durant 15 anys sense deixar de cobrar 2.000 euros de sou

L'home va percebre més de mig milió d'euros en quinze anys

Pel que sembla l'acusat, Salvatore S., va percebre un total de 538.000 euros en tots aquests anys, la qual cosa suposa aproximadament un salari net de 2.000 euros mensuals. L'home, de 66 anys, ha quedat detingut per les autoritats italianes després de descobrir-se la seva situació, acusat de frau, extorsió i abús de poder.

Al mateix temps, un total de sis directius de l'hospital també es troben en aquests moments sota recerca, per no detectar l'absència del treballador ni tampoc actuar en aquest sentit. Va ser l'any 2005 quan Salvatore, funcionari públic, va rebre com a destí l'hospital Pugliese Ciaccio del municipi esmentat de Catanzaro. 

Ara bé, no es va presentar en cap moment al seu lloc de treball, i fins i tot va arribar a amenaçar a una de les administradores del centre mèdic perquè no informés de les seves absències. La mateixa dona va arribar a jubilar-se temps després, i la seva substituta no va arribar a tenir coneixement sobre aquestes absències.

És per això que l'acusat va aconseguir cobrar durant tots aquests anys sense acudir ni un dia a treballar. El cas ha transcendit gràcies a una recerca molt més gran de les autoritats veïnes, sobre absentisme i presumpte frau en el sector públic italià. 

Un funcionari espanyol es va absentar del seu lloc de treball durant deu anys

El cas recorda a un altre que va tenir lloc a Espanya, concretament a la ciutat de València, on un funcionari de la Diputació va ser acomiadat després de deu anys d’absentisme laboral. Segons va justificar l'home en el seu moment, es va dedicar a fitxar i marxar-se del seu treball perquè sofria assetjament per part dels seus responsables. 

Carles R. treballava en l'Arxiu General i Fotogràfic de la Diputació de València, on, segons explica 'El Mundo', se li va arribar a conèixer com 'l'home que mai va ser allí'. Sobre el paper, exercia com a cap de la Unitat d'Actuació Bibliogràfica, posat per al qual va ser nomenat l'any 2006 i que portava més de deu anys sense atendre, cobrant, això sí, el seu respectiu salari. 

Des del seu nomenament, el 7 de març de 2006, Carles mai va tenir taula ni ordinador, ni tampoc cap tasca funcional en l'equip de l'Arxiu. Aparentment, l'home es va dedicar a acudir cada dia per a fitxar amb la seva empremta dactilar la hipotètica entrada al seu lloc de treball a les 7.30 hores del matí, i posteriorment marxava. 

Hores després, entre les 15.30 hores i les 16.00 hores tornava, aquesta vegada per a deixar registrada la seva sortida. El més indignant del seu cas és que l'home percebia un sou d'aproximadament 50.000 euros a l'any, corresponent al seu lloc de cap bibliogràfic.

Després de sortir a la llum el seu cas, l'home va ser acomiadat, i va arribar als tribunals. Ara bé, la Fiscalia va decidir, segons relaten a 'El país', arxivar el cas, perquè no va trobar indicis de cap delicte. El principal argument és que l'home va avisar reiteradament als seus superiors que «mancava de lloc físic», i que en cap moment li van fer cas.