Un home mor poques hores després d'acomiadar la seva dona malalta de Covid

Doroteo i Maria portaven tota la vida junts

Pla detall d'un taüt amb flors vermelles
El fets han tingut lloc a la localitat de Los Santos de Maimona, un municipi de la província de Badajoz  | Collyfer

Doroteo González i María Gordillo portaven tota la vida junts. Tot i això, ella va contraure coronavirus i va morir aquest dimarts, 26 de gener, a l'Hospital de Zafra, a Badajoz. L'enterrament de la dona ha tingut lloc aquest dimecres al matí, però el destí, un cop més, ha volgut unir aquest matrimoni. L'home ha mort només unes hores després de dir adéu a la seva muller.

El succés ha tingut lloc a la localitat de Los Santos de Maimona, un municipi de la província de Badajoz, i ha causat una gran commoció entre els familiars, veïns i amics de la parella. Els fills i els nets del matrimoni no només han hagut d'assistir a l'adéu de María, sinó que també han hagut d'afrontar el dol per la pèrdua de Doroteo.

La dona va estar internada durant els seus darrers any de vida a la residència de gent gran Alcalde Antonio Zapata de Los Santos. Ell també era usuari d'aquest geriàtric, però només anava al Centre de Dia. La parella mai es va separar i ara la mort ha volgut que els dos segueixin units.

Tot i que María Gordillo va morir pel virus que ha provocat una pandèmia, aquest no ha estat el cas de Doroteo González. «Ha mort dels seus mals, no estava afectat pel coronavirus», ha aclarit el personal del centre al diari 'Hoy'.

Doroteo i María eren una parella molt estimada

Per un altre costat, han explicat que el matrimoni era molt conegut a la localitat de Los Santos de Maimona. Ell era un experimentat caçador que durant molts anys va presidir la Societat de Caçadors L'Estrella. Per l'enterrament de la seva dona -celebrat el dimecres 27 de gener a la parròquia Nuestra Señora de los Ángeles- l'home havia enviat una corona i un ram de flors amb les paraules «amb afecte, el teu marit». El que ningú s'esperava era que l'home moriria només unes hores després que la seva dona.

«Ningú diria que moriria perquè el vaig veure allà assegut al dol», ha explicat el rector Leonardo Terraza al citat mitjà. La mort de Doroteo González i Maria Gordillo ha sacsejat amb força aquest municipi extremeny. Veïns, amics i familiars de la parella s'han mostrat molt afectats per la defunció d'aquest matrimoni tan estimat per tots qui els coneixien. 

Un matrimoni italià mort en només una hora de diferència

Un cas similar va tenir lloc a Itàlia el passat mes de novembre. Olga i Vinceznso, de 82 i 83 anys, van morir per coronavirus en només una hora de diferència en un hospital de la ciutat de Sesto San Giovanni, a Llombardia. La parella acabava de complir el seu 63è aniversari de matrimoni quan els dos van contraure la malaltia i van haver d'aïllar-se al seu domicili.

«No sortien, tenien molta cura. L'avi només anava a comprar i a la farmàcia. Lamentablement es van infectar», explicava una néta de la parella a un mitjà italià. Malgrat que els dos van complir quarantena a casa, els problemes de saturació d'oxigen que van patir a causa de la malaltia va obligar que els traslladessin a un centre mèdic. Allà van romandre ingressats fins que finalment van morir.

Tot i que van ser hospitalitzats en habitacions diferents, Olga va demanar que li deixessin una jaqueta del seu marit per sentir-lo més a prop. Ella va ser la primera a morir i només una hora després ho va fer Vinceznso. L'home no sabia que la seva dona havia mort minuts abans de morir i la família de la parella va agrair que la infermera que li va comunicar la trista notícia li va agafar la mà abans de marxar.


Comentaris

envia el comentari