Un centenar de persones homenatgen el rei Felip i la princesa Elionor al centre de Barcelona

Els promotors de l’acte li agraeixen «no haver fallat mai als espanyols» i celebren el seu discurs del 3 d’octubre
Un centenar de persones reten homenatge a la Família Reial a la plaça del Rei de Barcelona | Cedida

 

Un centenar de persones s’han concentrat aquest dilluns a la plaça del Rei de Barcelona per homenatjar el rei Felip VI i la princesa Elionor. Els assistents a la convocatòria d'Aixeca’t- Levantate, amb Societat Civil Catalana i la Asociación por la Tolerancia han lloat la figura del monarca i li han agraït tant la seva visita a Barcelona com el seu discurs del 3 d’octubre del 2017.

 

«Gràcies per no fallar-nos mai, i per no fallar-nos avui malgrat la persecució del separatisme i el populisme», han proclamat en referència a les protestes contra la visita del Rei. Entre els assistents a l’acte, la cap de llista del PP per Barcelona a les eleccions del 10-N, Cayetana Álvarez de Toledo, diputats de Ciutadans i el regidor Manuel Valls.

 

Homenatge a la Família Reial a la plaça del Rei

La concentració d’aquest vespre a la plaça del Rei ha convocat no més d’un centenar de persones, entre les quals diversos representants polítics del PP, Ciutadans i també VOX. Davant les protestes d’aquesta tarda a Barcelona per la visita del monarca, l’acte de l’associació Aixeca’t-Levántate ha volgut traslladar a Felip VI un missatge contrari, «de respecte, estima i agraïment», en paraules de la presidenta i fundadora de l’entitat espanyolista, Alexandra López-Liz.

 

López-Liz ha assegurat que el Rei no ha «fallat mai» als espanyols, i li ha agraït que tampoc ho hagi fet avui «malgrat la persecució del separatisme i el populisme». En el mateix sentit s’ha manifestat el president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, especialment molest amb els manifestants contraris a la visita del monarca. «Volem expressar el nostre enorme emprenyament i disgust perquè la Generalitat hagi permès que s’assetgi i s’impedeixi l’entrada de la gent al Palau de Congressos», ha apuntat abans de demanar les dimissions del conseller d’Interior, Miquel Buch, i del president Quim Torra.

 

 

Els representants de les dues entitats i també d’Asociación por la Tolerància, han coincidit a celebrar el recordat discurs del Rei del 3 d’octubre del 2017, dos dies després del referèndum de l’1-O. «La seva condició de garant de la Constitució es va posar brillantment de manifest aquell dia», ha celebrat López-Liz, mentre Sánchez Costa ha assegurat que «va estar a l’altura d’aquells dies» i ha donat gràcies a «qui va defensar la llei, la convivència i la democràcia».

 

Concentració convocada per Aixeca’t-Levántate

La concentració de suport als monarques, amb motiu de la seva presència a Barcelona per participar en l’entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona, ha estat convocada per Aixeca’t-Levántate (amb el suport de SCC, entre altres entitats), una associació constitucionalista que té per objecte «deslegitimar les narratives i polítiques del règim polític catalanista» i que, entre altres accions, ha organitzat batudes de retirada de llaços grocs de l’espai públic a través de l’autodennominat ‘Grupo de Trabajo de Acción (GTA)’.

 

En la seva convocatòria, l’entitat destacava que el Rei i la Reina són «representants d’una monarquia constitucional basada en els valors republicans que ens fan ciutadans lliures i iguals». Els monarques són, afegien, «garants de la Constitució davant el despotisme, la imposició i la falta de respecte a la llei i el pluralisme».

 

 

També et pot interessar...