Imatge de la zona postquirúrgica de reanimació de l'Hospital de Blanes el mes d'abril de 2020

L'Hospital de Blanes recupera les visites a pacients sense Covid-19

A partir del pròxim dilluns s'aixecarà la restricció, entre les 13.00 i les 14.00 hores, i les 18.00 i les 19.00 hores

L'hospital de Blanes permetrà de nou les visites a pacients que no tinguin coronavirus. Això sí, caldrà una autorització prèvia dels professionals del centre i es restringirà l'accés a una sola persona i es demanarà que sempre sigui la mateixa, si és possible. En aquest sentit, les visites s'hauran d'acordar prèviament amb els professionals de la unitat, ja que seran els encarregats de fer-ne el seguiment.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

De moment, el centre ha establert dues franges horàries d'una hora cadascuna. A partir de dilluns 15 de març es podran visitar aquests pacients al migdia de 13 h a 14 h o a la tarda de 18 h a 19 h. Aquest relaxament de la mesura s'ha pres arran de la millora de les dades i l'estabilització dels casos.

Mascareta i rentada de mans a l'entrada i sortida de les instal·lacions

L'hospital de Blanes ja ha informat de la decisió als familiars. Durant les visites, caldrà portar la mascareta posada en tot moment i rentar-se les mans a l'entrada i la sortida del centre a més de l'estona que s'estigui amb el familiar.

Les visites als pacients no covid del centre es va decidir suspendre-les a principis del mes de gener quan la situació epidemiològica va empitjorar i el nombre de casos de coronavirus anava a l’alça. Fa dues setmanes també es van recuperar les visites a l'hospital de Calella (Maresme).

La pandèmia torna més agressius, pitjor alimentats i amb més vicis els joves

Els joves són més agressius, mengen pitjor, fumen i beuen més, ajuden menys a casa i responen pitjor als seus pares un any després de l'inici de la pandèmia. Aquesta és la conclusió d'un estudi elaborat per l'entitat Amalgama7 fet entre més de 1.500 famílies amb adolescents d'Espanya, entre elles 325 llars catalanes, amb joves de 14 a 18 anys.

Els resultats apunten que un 60,5% dels pares creuen que els joves viuen una situació d'aïllament en el post-confinament, mentre que ho afirmaven un 46,9% abans de la pandèmia. Gairebé un 52% diu que els hi responen malament i el 6,2% que els insulten, amb creixements del 20,49% i el 2%, respectivament en comparar-los amb el pre-confinament. El consum d'alcohol ha passat del 7,60% al 14,1%.

L'estudi es va fer entre agost i setembre de l'any passat a totes les comunitats i explora les conductes del jovent abans de la pandèmia, durant i després d'aquesta en una desena d'àmbits. El director clínic de l'estudi i d'Amalgama7, Jordi Royo, ha afirmat que era d'esperar que els comportaments dels adolescents empitjoressin després del confinament a causa de la situació estressant que es va presentar a nivell social el març del 2020.

Un estudi anterior de l'entitat va revelar que més del 50% de famílies que convivien amb adolescents d'edats compreses entre els 14 i 18 anys reconeixien haver-ho passat "molt malament" durant el confinament, alhora que destacaven les poques eines al seu abast per a fer front a segons quines situacions de malestar familiar.