Personal sanitari a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, a l'UCI

L'Hospital de Calella detecta un brot de Covid-19 en una planta que afecta 11 pacients

Ha estat arran d'un cribratge que es va fer després de detectar un cas de coronavirus a principis de setmana

Un cribratge entre els pacients que estan hospitalitzats en la segona planta de Medicina Interna de l'Hospital de Calella —a la comarca del Maresme— ha detectat 11 positius entre els 20 ingressats que hi ha, segons ha informat la Corporació de Salut del Maresme i al Selva. El cribratge es va fer després d'haver detectat a principis de setmana un positiu de Covid-19 entre els hospitalitzats.

La Corporació ha explicat que en les darreres setmanes s'ha intensificat el nombre de proves diagnòstiques fetes arran d'un cas aïllat detectat entre els pacients en aquesta unitat fa uns 10 dies i tenint en compte l'expansió de la variant britànica. La planta ha quedat aïllada, mentre que el centre ha estat fent un «control exhaustiu» realitzant PCR de forma periòdica. Aquestes proves havien resultat negatives fins al moment.

El cribratge s'anirà repetint en els pròxims dies tant entre els pacients ingressats a la unitat afectada com entre els professionals que hi estan en contacte. El centre ha informat que la direcció ha pres les mesures pertinents i s'estan seguint els protocols dictats pel Departament de Salut, amb un seguiment «acurat» dels positius i dels contactes. La Corporació ha recordat que les visites estan suspeses des de principis d'any.

Dieta específica per a pacients ingressats amb Covid-19 als hospitals de Lleida

D'altra banda, un equip de dietistes nutricionistes ha elaborat una dieta específica per a pacients ingressats amb Covid-19 als hospitals lleidatans Arnau de Vilanova i Santa Maria amb l'objectiu de compensar l'elevat risc de desnutrició que pateixen els malalts per diversos factors associats a la malaltia. La particularitat del menú és que augmenta la densitat calòrica i proteica dels aliments diaris que ingereixen els pacients.

En aquest sentit, els impulsors asseguren que és una dieta de fàcil masticació i està fraccionada en cinc àpats (esmorzar, dinar, berenar, sopar i ressopó). A més, els professionals sanitaris també valoren en cada cas si el pacient necessita algun suplement nutricional hipercalòric i hiperproteic complementari que ajudi a afavorir la seva recuperació.