Dos treballadors de l'Hospital de Campdevànol protegits contra la Covid al passadís del centre mèdic

L'Hospital de Campdevànol reprèn la setmana que ve les cirurgies amb ingrés

Un brot intern va obligar el centre a no acceptar ingressos de pacients sense Covid-19


El Comitè de Crisi de l'Hospital de Campdevànol ha decidit reprendre l'activitat al centre, que s'havia restringit al màxim a causa de l'elevat risc de contagi de Covid-19, i a partir de la setmana que ve ja començarà a fer cirurgia amb ingrés. El centre informa que les dades epidemiològiques al Ripollès i la situació a l'hospital ha millorat «considerablement» i actualment només hi ha dos pacients ingressats amb Covid i cap d'ells amb suport ventilatori.

La represa també afecta l'Hospital de Dia Sociosanitari i el servei de rehabilitació cardiològica. Pel que fa a la visita de pacients, es permetrà als que estiguin ingressats a la planta de llarga estada. Algunes visites només les podrà fer un familiar per pacient i un cop a la setmana.

Des del Comitè de Crisi s'ha volgut insistir que l'Hospital de Campdevànol reprèn l'activitat amb totes les mesures de seguretat i prevenció, per tal d'evitar que el virus de la Covid-19 es propagui. El gerent del centre, Joan Grané, ha assegurat que «la gent pot confiar plenament que l'Hospital és un espai segur perquè s'estan fent les coses bé».El 2 de gener el centre hospitalari va aixecar l'ingrés restringit a malalts de Covid-19 i va tornar a acceptar pacients ingressats amb altres patologies. La restricció es va prendre el 2 de desembre de l'any passat després de detectar un brot intern de coronavirus dins de l'hospital que va afectar una trentena de treballadors i també pacients. Un mes després, el brot es donava per tancat i es va poder recuperar bona part de la plantilla. En aquell moment ja es va informar que no es reprendrien les operacions amb ingrés per tenir marge en cas que la incidència de Covid-19 es disparés.
 

Així avança la vacunació a l'Hospital de Campdevànol

D'altra banda, l'Hospital de Campdevànol, que és l'hospital comarcal del Ripollès i dona servei a una població de referència de més de 25.000 persones, informa que aquesta setmana s'ha posat la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 a 84 professionals sanitaris de l'Hospital de Campdevànol i de l'ABS Ribes-Campdevànol que, tres setmanes enrere, van posar-se la primera dosi.

En les properes setmanes es confia que arribin més vacunes i es pugui continuar amb la campanya i vacunar també a la resta de treballadors que falten, aproximadament una seixantena per la segona dosi, i 63 per la primera. Segons el protocol de Salut, inicialment es va prioritzar vacunar tots els professionals que treballen a primera línia i que, per tant, tenen més risc.

L'hospital de Campdevànol ingressa malalts sense Covid-19 des del 2 de gener

El primer ingrés de pacient sense Covid-19 a l'Hospital de Campdevànol va ser una partera que va donar a llum al primer nadó del Ripollès, el 2 de gener a la nit. Per tant, ja fa més d'un mes que el centre accepta ingressos de malalts sense coronavirus, una mesura que mantindrà sempre que l'evolució de la pandèmia ho permeti. Tot i això, encara no s'havien reprès les operacions amb ingrés fins ara per precaució.
 


I és que les previsions no eren bones veient el repunt de casos a principis de gener. Segons explicava el gerent del centre, Joan Grané, van tenir llavors nou ingressos nous de Covid-19, una xifra «altíssima» i «preocupant» que van associar directament amb el relaxament durant les festes de Nadal. En aquell moment l'hospital tenia 23 pacients amb Covid-19 i onze treballadors infectats que s'estaven recuperant. 


Grané admetia que estaven en «màxima alerta» i demanava responsabilitat individual per evitar una nova onada de contagis. Recordava també que l'índex de rebrot era molt alt a la comarca. I reclamava de pas al Govern mesures més restrictives per intentar aturar els contagis. «Si la gent se segueix trobant més de dues bombolles a casa o va en grup sense mascareta» no se soluciona amb les restriccions actuals, subratllava en aquell moment.


Grané també va voler avisar que, si s'entrava a la tercera onada, seria «terrible» i comportaria problemes assistencials importants amb la resta de pacients sense Covid-19 que estan pendents de tractaments i visites des de l'inici de la pandèmia. Ara, però, tot i estar en plena tercera onada amb xifres gens bones a Catalunya, l'Hospital de Campdevànol pot donar una bona notícia.