Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'una habitació d'hospital amb un llit

L'hospital satèl·lit del Can Ruti permetrà triplicar els llits d'UCI

El nou espai tindrà tres plantes i farà que el centre passi de 50 a 150 llits disponibles
Imatge d'arxiu d'una habitació d'hospital amb un llit
L'hospital satèl·lit del Can Ruti permetrà triplicar els llits d'UCI | Pixabay

El secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, ha explicat aquest diumenge que el nou espai satèl·lit de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelona), 'Can Ruti', permetrà «triplicar» el nombre de llits de la unitat de vigilància intensiva (UCI).

En roda de premsa amb la directora d'organitzacions i professionals del CatSalut, Sara Manjón, i el gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS) a l'àrea Metropolitana Nord, Jordi Ara, Ramentol ha assegurat que a Catalunya «faltava augmentar la proporció de llits de crítics».

Passarà de tenir 50 a 150 llits

Can Ruti comptava fins ara amb 50 llits estructurals de crítics, i passarà a tenir un total de 150 gràcies al centenar que aportarà l'hospital satèl·lit —80 per a pacients de Covid-19 i 20 per a altres patologies—.

«Hem de continuar i persistir. Aprofitarem els cops de la pandèmia per fer un sistema públic de salut cada vegada més fort i millor per als ciutadans», ha dit. Ha celebrat que el nou espai es pugui obrir en un «temps rècord de quatre mesos» gràcies a la col·laboració entre el personal constructor i els professionals sanitaris.

L'hospital satèl·lit tindrà tres plantes

Manjón ha explicat que l'hospital satèl·lit, de 4.000 metres quadrats, tindrà tres plantes —la baixa obrirà aquest dilluns, la primera a mitjan febrer i la segona a mitjan abril— i tindrà un cost final de 18,75 milions d'euros.

«S'han plantejat uns espais de llits d'UCI molt pensats en aquestes UCI humanitzades, en què tant el pacient com el professional tenen un nivell de confort molt més elevat», i ha destacat la integració amb l'hospital principal.

El nou centre necessitarà 500 nous treballadors

Ara ha explicat que és «més una ampliació que un edifici extern», i que és un canvi important per millorar la qualitat, la seguretat, la comoditat i el confort de les instal·lacions. Ha afegit que l'espai satèl·lit requerirà una ampliació de la plantilla: «Si tenim plens els 100 llits, necessitaríem unes 500 persones aproximadament».