L'Hospital Clínic de Barcelona

L'Hospital Clínic, al límit: 95 treballadors, infectats o aïllats

En total, l'hospital atén més de 80 pacients infectats amb la malaltia

Fa setmanes que l'Hospital Clínic de Barcelona actua com a centre de referència per tractar els casos de coronavirus a Catalunya. Ara, en ple auge de la pandèmia, el centre en pateix directament les conseqüències: a dia d'avui, a l'hospital, hi ha fins a 83 pacients infectats per coronavirus —62 en planta i 19, greus, a l'UCI, segons 'Crónica Global'. A més, però, la presència del virus també té conseqüències entre el personal de l'hospital: un total de 95 professionals estan fora de joc a causa del virus. 

No és pas que tots estiguin infectats. De fet, són 23 els membres de la plantilla que han donat positiu per coronavirus, però a causa dels seus contactes, hi ha 72 sanitaris més que es troben en aïllament domiciliari preventiu i que, per tant, tampoc no poden treballar. Tot plegat —la crisi i el gran nombre de pacients amb coronavirus, d'una banda; i les baixes entre el personal, d'una altra— situa l'Hospital Clínic al límit de la seva capacitat d'atenció.

Por per la manca de material de protecció

També es pateix pel material de protecció. Del tema n'ha parlat aquest dimecres el cap d'epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, que ha reconegut que el material de protecció no aguantarà gaires dies més si no arriben provisions, i que també han de racionar els reactius per fer la prova, i per això només es fa als casos greus. «El subministrament ha d'arribar el més aviat possible. Estem propers a haver de fer coses que no és el més correcte fer. Hem d'esperar que ens reposin gran part d'aquest material», segons ha indicat a Catalunya Ràdio.

Sobre la vacuna que la Xina hauria desenvolupat i que ara es començarà a provar en humans, Trilla veu difícil que hi hagi una vacuna segura abans d'un any. També ha opinat que cal que l'aturada a l'Estat sigui més rigorosa per contenir el virus. Trilla ha indicat que hi ha un dèficit de reactius per fer la prova, i per es va decidir reservar-la per a les persones que han d'ingressar i els sanitaris. Es tracta d'una situació «similar», ha dit, a la del material de protecció.