Dos treballadors de l'Hospital de Campdevànol protegits contra la Covid al passadís del centre mèdic

L'hospital de Figueres, obligat a posposar intervencions a causa de l'augment de pacients per Covid-19

El centre hospitalari s'acosta a les xifres que es van registrar durant el pic de la pandèmia

L'hospital de Figueres ha decidit posposar les intervencions que requereixin ingrés i que no siguin ni urgents ni oncològiques davant l'augment de casos de Covid-19. El centre prioritzarà la cirurgia major ambulatòria que no requereixi ingrés amb l'objectiu d'alliberar llits. A hores d'ara, el centre té 36 pacients ingressats per coronavirus i 11 professionals positius.

Unes xifres que s'acosten a les que va registrar durant el pic de la pandèmia. L'hospital també ha ampliat aquesta setmana la seva capacitat «al màxim» i ha habilitat els 150 llits de què disposa. A més, s'ha doblat la guàrdia dels professionals del servei de Medicina Interna per donar resposta a l'increment de pacients ingressats a la planta d'aïllament per la Covid-19 i a la Unitat de Monitoratge (per a malalts semicrítics).

Finalment, també s'ha reforçat el servei amb la contractació de tres professionals del torn de nit del Laboratori Clínic de la Fundació Salut Empordà per poder gestionar la demanda de proves PCR.

 

La resta de mesures de l'hospital de Figueres

Totes aquestes accions se sumen a les que el centre ja va anunciar la setmana passada. Entre elles, l'eliminació de la franja de visita de la tarda als pacients ingressats. Es manté, en canvi, la franja matinal, de les 13 hores a les 15 hores, en la qual també s'aprofita per facilitar la informació mèdica del pacient.

A més, s'ha tancat la terrassa i s'ha restringit l'accés a la cafeteria, que només resta oberta per als professionals. Per als usuaris externs i els acompanyants que ho necessitin, s'ofereix l'opció de demanar menjar per portar.

 

Simón reconeix que pot ser que s'estigui «en fase d'ascens»

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha reconegut que els darrers dies s'ha vist un lleuger increment dels casos de Covid-19 i ha avisat que és possible que la tendència vagi a l'alça. «No estem evolucionant tan bé com voldríem, la incidència és molt alta i els últims dies hem vist un increment global més gran del que esperàvem», ha dit Simón aquest dilluns a la tarda.

Per una altra banda, ha afegit que pot ser que s'estigui «en fase d'ascens» de la mateixa manera que està passant a altres països europeus. En aquest sentit, ha demanat a la ciutadania molta prudència i ha advertit que si es volen evitar «mesures molt més dures i dràstiques» s'ha de fer cas a les restriccions.

«Està clar que anar amb mascareta i mantenir la distància amb els amics no és la cosa més agradable del món però és el que hem de fer per evitar mesures molt més dràstiques que afecten molt més a la vida social», ha argumentat. També ha detallat que el grup d'edat que ha tingut un major increment de contagis ha estat els joves d'entre 15 i 19 anys.