Sanitària portant material a una companya en una UCI de l'Hospital del Mar amb pacients Covid-19, en la tercera onada de la pandèmia del coronavirus

L'hospital de Figueres recupera les visites als malalts del centre sense covid-19

Cal dir, però, que s'estableixen dues franges horaris d'una hora cada dia per a l'entrada dels acompanyants a les habitacions

L'hospital de Figueres recupera les visites per als malalts del centre que no tenen covid-19. La decisió s'ha pres per la tendència a la baixa en el nombre d'ingressos per coronavirus que el centre està registrant des de fa unes setmanes i coincidint amb la reducció de la incidència de la malaltia a la comarca de l'Alt Empordà. Per això, s'estableixen dues franges horaris d'una hora cada dia per a l'entrada dels acompanyants a les habitacions. Pel que fa al sociosanitari Bernat Jaume, no s'ha fet cap canvi perquè des de l'estiu es permeten visites amb cita prèvia. A hores d'ara, l'hospital té 23 pacients ingressats i sis professionals positius.

L'Hospital de Móra d'Ebre obre una sala nova

Paral·lelament, l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre té una nova sala de telecomandament que permetrà recuperar el servei de proves radiològiques dinàmiques amb contrast que no es podien fer a l'hospital perquè l'antic aparell es va trencar i havia quedat obsolet.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La nova sala de radiologia amb telecomandament digital està equipada amb una màquina amb què es faran trànsits esofagogastroduodenals, ènemes opacs de còlon, histerografies o urografies, entre d'altres. L'equipament estava previst en el pla d'inversions del centre hospitalari, de 5 MEUR entre 2019 i 2022. També s'ha instal·lat un equip complet de control informatitzat de les cues a consultes externes (TESEO), un nou arc quirúrgic i un nou mamògraf. La inversió fins al moment és d'1,5 MEUR.

La gerent de la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, Mar Lleixà, ha destacat que l'aparell radiològic incorpora els resultats de les proves a l'historial mèdic digital dels pacients. La nova sala permet fer estudis dinàmics i amb contrast de l'aparell digestiu, urinari i d'infiltracions articulars. Els pacients fins ara eren derivats als Hospitals de Reus o Tortosa per fer aquestes proves.

El pla de millora de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre també preveu la renovació de l'àrea quirúrgica, del gabinet digestiu, la sala de parts i la sala d'actes.