L'Hospital Sant Joan organitza sessions informatives per als futurs pares i mares

Totes les xerrades tenen lloc els dimecres a partir de les 12.00 hores

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha programat una sèrie de xerrades informatives per als futurs pares i mares. Aquestes activitats tenen lloc els dimecres a partir de les 12.00 hores i s’aniran repetint al llarg de l’any. L’assistència és lliure i gratuïta i el punt de trobada és l’entrada principal de l’Hospital.

Les xerrades informatives

S'han organitzat tres xerrades diferents. La primera serveix perquè els visitants coneguin l’hospital on ha de néixer el nadó. Anirà a càrrec de llevadores de l’àrea maternoinfantil. Es fa un recorregut audiovisual pers diferents espais del centre com les consultes externes, sales de parts o habitacions de maternitat.

A més, s’assessora sobre les diferents fases del procés del part amb suport audiovisual.  L’objectiu de l’activitat és que els futurs pares i mares coneguin la manera de treballar, els professionals implicats, el pla de part o els circuits habituals, a banda d’aclarir dubtes.

Aquesta xerrada es durà a terme l’11 i el 25 de juliol; el 22 d’agost; el 5 i el 19 de setembre; el 3, el 17 i el 31 d’octubre; el 14 i el 28 de novembre; el 12 de desembre; el 9 i el 23 de gener, i el 2 i el 20 de febrer.

La segona xerrada es basa en l’alletament matern i va adreçada a embarassades i mares lactants. La infermera formadora en alletament matern, Tere Godall, serà l’encarregada de dirigir la sessió informativa. L’objectiu de l’activitat és resoldre tots els dubtes sobre el procés d’adaptació al pit i la lactància. Així doncs, els professionals sanitaris respondran totes les preguntes relacionades amb aquests temes.

Tanmateix, l’Hospital Universitari ofereix consultes individuals sobre l’alletament matern. Així doncs, es pot demanar hora trucant al 977 321 273 o enviant un correu electrònic a lactanciamaterna@hospitalsantjoan.cat.

La xerrada es realitzarà el 4 de juliol, el 29 d’agost, el 26 de setembre, el 24 d’octubre, el 21 de novembre, el 19 de desembre, el 16 de gener i el 13 de febrer.

Finalment, hi ha una tercera xerrada de puericultura, en la qual s’ofereixen diversos consells per a l’arribada a casa  després de donar a llum. L’objectiu de la sessió és facilitar als pares i mares la tornada a casa un cop ha nascut el nadó.

L’acte tindrà lloc el 12 de setembre, el 10 d’octubre, el 7 de novembre, el 5 de desembre, el 30 de gener i el 27 de febrer.