La platja on va tenir lloc el cas de la mare que va enterrar la seva filla per intimar amb dos amics

L'Hospitalet de Llobregat reclama el seu tros de platja

L'alcaldessa, Núria Marín, anuncia que vol recuperar el tram de platja que la Generalitat va cedir a Barcelona fa un segle

L'Hospitalet de Llobregat vol recuperar el tram de mar que va perdre ara fa un segle, quan la Generalitat va expropiar la platja de la ciutat per cedir-los a Barcelona i ampliar el port i la zona franca. No sembla que fa cent anys el negoci fos massa bo per l'Hospitalet: només els hi van pagar unes 80.000 pessetes de l'època.

Així ho ha expressat l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, en la seva conferència anual, qui assegura que l'Ajuntament ha començat a treballar per recuperar un tros de la façana litoral que va perdre el municipi. «És un  error històric que com a ciutat no ens tornarà a passar. Estem treballant perquè el nostre terme municipal pugui recuperar un tros d'aquest riu i d'aquesta platja perduda, encara que siguin només uns metres al costat del far», ha explicat.

Tot i que no ha donat detalls del terreny que es vol recuperar, l'alcaldessa ha apuntat que hauria d'incloure el far del Llobregat, «una icona de la memòria històrica de la ciutat». Segons Marín, s'abordarà la qüestió en les futures reunions entre municipis per tractar els seus límits territorials

Convertir-se en la capital europea de la biomedicina

Marín ha recordat que el principal sector econòmic de la ciutat és la salut. Hi treballen més de 14.000 persones, 54 persones i tenen una facturació de més de 2.000 milions d'euros anuals. L'Ajuntament vol impulsar el clúster biomèdic de l'Hospitalet, que es desenvoluparà gràcies a la transformació de l'últim tram de l'avinguda de la Gran Via. Unes obres  que podrien començar a principis del 2021. 

L'alcaldessa assegura que l'objectiu principal d'aquesta legislatura serà atraure encara més empreses del sector per crear 20.000 llocs detreball. «Ho tenim tot a favor perquè aquest projecte es pugui convertir, no només en el gran motor econòmic de l’Hospitalet i de Catalunya, sinó també d’Espanya i d’Europa», ha assegurat. Un projecte ambiciós i que pretén convertir l'Hospitalet de Llobregat en la "capital europea de la biomedicina".

També et pot interessar...