ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

L'Hospitalet reclama a Salut que els CAP tancats durant el pic de la pandèmia recuperin l'horari complet

Els centres van reobrir el passat mes de juny, però amb horaris reduïts i amb cita prèvia

Imatge de la porta d'entrada al CAP Can Serra de l'Hospitalet de Llobregat
El CAP Can Serra només atén pacients en horari de matí. | Google Maps

L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat insta el Departament de Salut a recuperar l'horari habitual dels CAP Gornal, Can Serra i CAP Sanfeliu. Aquests són tres dels centres que van tancar a finals de març en ple pic de la pandèmia de la Covid-19, i que van reobrir parcialment a principis de juny amb uns horaris reduïts que encara perduren.

La reobertura completa és un dels acords recollits a la moció presentada aquest dimecres al Ple per En Comú Podem, la qual ha tirat endavant amb el suport de la majoria de grups. El text aprovat també reclama al Govern que aturi l'externalització del servei de rastreig dels contactes de les persones positives de Covid-19 i que assigni aquesta funció als sanitaris dels Centres d'Atenció Primària.

Horari reduït i amb cita prèvia

Els tres CAP que es reclamen obrir amb la moció aprovada aquest dimecres a l'Hospitalet són els que tenen menys població assignada. En el cas de Can Serra i Gornal, actualment només atenen els pacients en horari de matí, mentre que el CAP Sanfeliu tan sols obre els dilluns i els divendres durant el matí, i els dimecres a la tarda. En tots els casos, és necessari demanar cita prèvia.

Pel que fa a la resta d'acords de la moció, aprovada amb el suport parcial de tots els grups i l'abstenció d'ERC, també es reclama que s'augmenti en 5.000 milions d'euros els recursos econòmics destinats a reforçar el model sanitari públic. Al mateix temps, se sol·licita que Salut encarregui una auditoria pública independent per revisar les aportacions que el Govern farà al sistema sanitari privat per compensar els ingressos a l'UCI amb motiu de la pandèmia.

Finalment, els grups han estat d'acord en exigir a la Generalitat que retorni «de manera immediata» les pagues extres pendents de cobrar als treballadors del sector públic. Tot plegat, en una moció amb què el consistori insta el Parlament a elaborar un nou pacte nacional per la Salut «posant el sistema públic al nivell que demana la societat», tant pel que fa als professionals, com als recursos tècnics i estructurals.


Comentaris

envia el comentari