Els hostalers demanen ERTOs «sense penalitzacions» si l'activitat manté afectada

La CONFECAT recorda que una part dels hotels encara estan tancats i que no hi ha una previsió de recuperació a curt termini

La Confederació Empresarial d'Hostaleria i Restauració de Catalunya (CONFECAT) ha reclamat que les empreses del sector puguin mantenir les plantilles en ERTO «sense penalitzacions» si l'activitat econòmica continua «greument» afectada. L'executiu espanyol va presentar recentment una proposta als agents socials per allargar els expedients més enllà del 31 de maig, on es contempla una «crida obligatòria dels fixos discontinus» i la «incentivació» de les contractacions davant la «penalització» dels treballadors que es mantinguin en ERTO.

En aquest context, el president de la CONFECAT, Santiago García Nieto, ha recordat que una part dels hotels encara estan tancats, sense activitat i sense una clara previsió de recuperació de l'activitat a curt termini. «Resulta impossible incorporar a tots els treballadors en ERTO l'1 de juny», ha denunciat l'entitat. En aquest sentit, la CONFECAT comparteix el posicionament de la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) i ha denunciat que es «penalitzi» a les empreses que, «per impediment de treball», hagin de mantenir els expedients.

La CEHAT ha alertat que assumir els canvis que proposa el govern espanyol seria «inviable» i suposaria el tancament d'una part important de l'empresariat hoteler. «Aplaudim que es bonifiqui els treballadors que es treguin de l'ERTO, el que no es pot permetre és que es penalitzi a les empreses que es veuen obligades a continuar tancades i que, per tant, han de mantenir els empleats en ERTO», ha manifestat el president de CEHAT, Jorge Marichal.

Previsions pessimistes a Barcelona

Cal recordar que fa tres setmanes, el president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Mestre, va assegurar que treballen amb la previsió que durant aquest estiu només el 50% dels hotels de la ciutat estiguin oberts. Ho va dir en una entrevista al programa 'Aquí, amb Josep Cuní', en què també va explicar que alguns establiments preveuen obrir directament l'any 2022, tot i que va assegurar que era una xifra residual.

En aquesta mateixa entrevista, Mestre va definir la situació del sector de «dramàtica», alhora que va reclamar una acceleració en el procés de vacunació, ja que la xifra de reserves que tenen és «molt escàs».


Comentaris

envia el comentari