Imatge d'una habitació de l'hotel Sir Victor de Barcelona

Un hotel de cinc estrelles de Barcelona planteja un ERO per un terç de la plantilla

En un inici, es van plantejar 51 acomiadaments, però a mesura que han avançat les converses s'ha reduït a 46 extincions

L'hotel de cinc estrelles Sir Victor planteja un ERO per un terç de la plantilla, que té al voltant de 140 treballadors, segons han indicat fonts coneixedores de la negociació a l'ACN. L'antic OMM està negociant amb els sindicats un procés d'acomiadament col·lectiu des de principis de mes i que estarà obert, de moment, fins el 20 de febrer, quan finalitzarà el període de consultes.

En un inici, es van plantejar 51 acomiadaments, però a mesura que han avançat les converses s'ha reduït a 46 extincions, indiquen les mateixes fonts. L'empresa ha assegurat que no faria valoracions mentre durin les negociacions amb els representants dels treballadors. Fonts sindicals, al seu torn, rebutgen l'ERO i no descarten que el procés acabi als jutjats.

L'empresa arrossega un deute des del 2019

L'empresa, gestionada pel grup hoteler holandès Sircle Collection, argumenta que es troba en un difícil moment, sense ingressar pràcticament gens per l'impacte de la pandèmia en l'arribada de turistes a la capital catalana i, a més, arrossega un deute pendent del 2019 que no els permet continuar amb les condicions actuals. Els sindicats no accepten aquestes causes i recorden que, prèviament, l'hotel ha gaudit d'ajudes públiques perquè s'ha acollit a un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO).

De moment, l'empresa està oferint indemnitzacions que superen lleugerament el mínim legal, de 20 dies per any treballat, però no arriben a la improcedència, de 33 dies per any treballat.

Els representants dels treballadors consideren que aquest hotel té futur, perquè ha estat reformat recentment, i sospiten que l'empresa està duent a terme una estratègia per alleugerir el cost salarial prescindint de treballadors amb antiguitat.

«Tanquen l'spa i tot. Un hotel de cinc estrelles es quedarà sense spa? Això és una estratègia per acomiadar una pila de gent i un cop es reactivi l'economia, contractaran gent nova», indica un representant sindical a l'ACN. «Un hotel com aquest no pot funcionar amb una cinquantena de treballadors menys quan torni a agafar velocitat de creuer», indica un altre portaveu dels empleats.