Imatge de la façana de l'hotel Rey Juan Carlos I de Barcelona

Els hotelers de Barcelona ofereixen els seus establiments per vacunar contra la Covid

Ara com ara, només queden oberts 107 establiments a la capital catalana, el 24,4% del total, amb ocupacions ínfimes d'entre el 10 i el 15%

Els hotels de Barcelona s'han ofert com a espais de vacunació contra la Covid-19 per així agilitzar el procés i intentar salvar la temporada turística estival d'aquest 2021. «Pensem que la utilització d'aquests hotels voluntaris permetria un procés de vacunació ràpid, sistemàtic i sense aglomeracions. Les mesures sanitàries preses pels hotels garanteixen mantenir les condicions adequades, i amb espais que afavoreixen el procés logístic i d'emmagatzematge», ha apuntat el president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Mestre.

En aquest sentit, Mestre ha assegurat que «una vacunació àgil és la nostra última esperança», motiu pel qual han ofert els establiments a les autoritats sanitàries. En paral·lel, Mestre considera que l'opció dels hotels com a centres de vacunació també ajudaria a treure pressió assistencial als centres sanitaris. «Si s'utilitzen els hotels com espai de vacunació, creiem que ajudarem a alliberar espai i càrrega de feina als hospitals i centres sanitaris desbordats pels efectes de la pandèmia i el creixent nombre de persones afectades», ha reflexionat en veu alta, alhora que ha insistit en la necessitat «d'accelerar» el procés de vacunació a Espanya.

«Està en joc el futur de moltes persones»

«No estem rebent les ajudes que necessitem i les mesures aplicades anul·len pràcticament la nostra activitat. L'última esperança que ens queda és poder treballar i salvar la temporada d'estiu. Està en joc el futur de moltes persones», ha apuntat Mestre, que igualment ha parlat de la necessitat d'establir «corredors sanitaris segurs» amb altres destinacions, tal com ja han fet les Illes Canàries o les Balears. «Es tracta d'una acció indispensable i prioritària per ajudar a reactivar l'activitat turística», han conclòs.

Segons el Gremi d'Hotels de Barcelona, la xifra d'hotels oberts a la capital catalana continua a la baixa: només 107 establiments, el 24,4% del total dels 438 hotels i hotels apartament, amb ocupacions mitjanes ínfimes d'entre el 10 i el 15%. Dels 166 hotels que van tornar a obrir portes des del passat mes de maig, 59 han decidit tancar novament. I en termes d'habitacions, aquests 107 hotels oberts representen 11.700 habitacions, un 29,9% del total que disposa la planta hotelera a Barcelona.