Una persona agafa una mà d'una altra al llit d'un hospital

JJ, el nen de 9 anys que ha perdut la vida hores després de ser positiu de Covid

En canvi, en l'últim període del coronavirus, els experts s'han adonat que el virus no entén d'edats ni de malalties

La pandèmia de la Covid-19 sembla no tenir final. Hi ha pacients que passen el període víric sense adonar-se, com és el cas dels asimptomàtics, però hi ha altres pacients per als qui la realitat del virus és notable, dolorosa i greu.

Des dels inicis de la pandèmia fins ara, han estat moltes les persones que han perdut la vida per la Covid-19. Al principi, es creia la falsa hipòtesi que el coronavirus només s'acarnissava amb les persones més longeves de la societat; els avis i les àvies. Encara que, en aquells dies també es posava el focus de persones de risc en aquells pacients que presentaven algun tipus de patologia crònica.

En canvi, en l'últim període del coronavirus, els experts s'han adonat que el virus no entén d'edats ni de malalties. Ataca per igual a ancians, persones de mitjana edat, nens i bebès; sans o malalts; forts o indefensos. Els sanitaris alerten que els llits dels hospitals de les plantes de pediatria tampoc estan buides. Molts pacients infantils dels hospitals presenten un quadre de coronavirus.

El coronavirus és agressiu tant per a majors com per als nens, malgrat que el sistema immunitari dels petits de la casa és més forta que el dels ancians. Un percentatge significatiu de menors han perdut la vida en els centres sanitaris a causa del virus.

Una història de tantes

JJ Boatman, un nen de 9 anys natural de Texas, als Estats Units, és una altra de les històries que esquerda els cors, més encara el de la seva família. Són molts els successos que es donen a conèixer de menors que van morir a col·lació del coronavirus al llarg de tothom. Aquest nen estatunidenc és un altre d'ells.

JJ Boatman va morir tan sols unes hores després que la seva família rebés la notícia que el menor de 9 anys havia donat positiu en la prova de detecció de Covid-19. Els mitjans de comunicació locals van fer córrer aquesta tràgica notícia.

El nen havia estat ingressat en el centre mèdic estatunidenc Cook Children's Medical Center, situat a la ciutat de Fort Worth, Texas. El menor presentava un quadre de dificultats respiratòries. El desenllaç fatal va arribar el passat 26 de gener, quan el nen va perdre la vida.

El pare de JJ Boarman va informar els mitjans de comunicació que la malaltia havia avançat de manera molt ràpida. Tan sols el dia previ a la defunció del menor, JJ Boatman havia presentat símptomes propis del Sars-*Cov-2.

El nen va manifestar els primers símptomes el dia abans de morir

El pare del menor va sentir el seu fill panteixar. Però com el menor havia patit la malaltia de Crup, una infecció de caràcter víric molt comú en les persones de l'edat del nen. Aquesta afecció provoca que les vies respiratòries s'inflamin pel que el pacient també manifesta tos seca, febre i complicacions per a respirar. Desgraciadament, va ser el mateix episodi simptomatològic que presenten els malalts contagiats de Covid.

El progenitor de JJ Boatman no va pensar que el seu fill tingués coronavirus. El pare se'n va anar a treballar. Passades unes hores, la mare del menor va alertar al seu marit que el petit demandava auxili perquè era incapaç de respirar bé.

Ràpidament, el menor va ser traslladat a urgències del complex assistencial de Fort Worth. Els sanitaris li van realitzar una sèrie de proves: entre elles, unes plaques de tòraxs. La radiografia va evidenciar que la Covid-19 havia provocat en el menor un gran mal pulmonar. Hores després, la família de JJ Boatman descobria el resultat de la PCR: el menor havia donat positiu en Covid.

El tràgic desenllaç va arribar l'endemà. El 26 de gener el menor perdia la vida amb tan sols 9 anys acabats de complir i que, recentment, havia celebrat. El pare del menor mort, que també pateix asma i trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat i autisme, va llançar unes paraules a la societat després de conèixer la trista notícia.

«Tractin d'apreciar realment el que té. Sé que tothom ho fa, però realment prenguin-ho de debò perquè li ho poden llevar en set o vuit hores», va dir compungit.

La família recapta diners per als costos fúnebres

Els pares de JJ Boatman es van veure en la tessitura de crear un compte en la plataforma GoFundme per a poder assumir els costos del funeral del seu fill. Ara com ara, la família ha aconseguit recaptar 23 mil 876 dòlars.

Els donants han traslladat les seves condolences a la família. Aquesta ha rebut les paraules i l'ajuda dels qui els estan recolzant econòmicament en aquests moments tan difícils amb molta gratitud.