Hugo, el nadó amb greus danys cerebrals per un fals diagnòstic de Covid

Els doctors van dir que tenia coronavirus sense fer una visita presencial

La mà d'un bebè agafant el dit d'una persona adulta
El nadó va començar a presentar els primers símptomes el passat 2 d'abril  | Pixabay

L'esclat de la pandèmia fa gairebé un any va suposar que els diagnòstics d'altres malalties es retardessin i aquest va ser el cas del petit Hugo. El nen era un nadó sa i feliç quan el passat 2 d'abril, en ple estat d'alarma, va començar a tenir febre. La seva mare va contactar amb el seu centre de salut a Cartagena, Múrcia, però allà li van dir que a causa de la pandèmia no la podien atendre i que el més probable era que s'hagués «contagiat de Covid-19». Li van receptar apiretal i un col·liri per tractar una conjuntivitis.

María Jesús Hernández va adquirir els medicaments i va seguir les instruccions del doctor. Tot i això, els símptomes no s'aturaven. Va ser llavors quan va decidir anar a un centre mèdic privat. Malgrat que allà sí que els van poder atendre, el diagnòstic va ser molt semblant. «Ens van dir que tenia un virus i que podia ser Covid, tot i que encara no es podia saber perquè en aquell moment no es feien proves. I li van receptar antibiòtics», ha explicat la mare d'Hugo a 'Nius'.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Tres setmanes després, el petit semblava estar totalment recuperat i tot feia indicar que el tractament havia funcionat, però la vida d'aquest nen i de tota la seva família va canviar dràsticament vuit mesos després.

Greu error en el diagnòstic

La nit del 27 de desembre, Hugo va començar a trobar-se malament, amb mal d'estómac i petits vòmits. En un principi, María Jesús Hernández ho va atribuir a què havia menjat raïm per primera vegada i uns snacks amb el seu germà, així que el va agafar en braços per calmar-lo. Però les molèsties van continuar fins que, a les 12.00 hores del migdia, Hugo va quedar inert, com si s'hagués apagat.

La seva mare, gràcies a l'ajuda d'uns veïns, va traslladar el nen de manera immediata a un hospital, on van aconseguir reanimar-lo i estabilitzar-lo. El petit havia petit una aturada cardíaca i la manca d'oxigen li havia provocat un dany cerebral sever. Els metges van decidir sotmetre el nen a nombroses proves i va ser llavors quan van detectar diversos aneurismes al seu cor i les artèries dilatades, tot provocat per una malaltia estranya coneguda com a Síndrome de Kawasaki.

«Segons els metges va ser el que va provocar la febre a l'abril. Si s'hagués diagnosticat a temps s'haguera curat sense més conseqüències, però com que no el van atendre i li van dir que era Covid, el meu fill es troba així», ha lamentat María Jesús Hernández.

El costós tractament d'Hugo

Han passat gairebé dos mesos des que Hugo va patir l'aturada cardíaca i encara roman ingressat a l'hospital de l'Arrixaca de Múrcia. «Li han posat una sonda nasogàstrica per alimentar-lo, però a més el nen no fixa la mirada, no et mira i no saps si està conscient. Només té com petits moments on sembla que el seu cervell connecti, però es torna a apagar».

Hugo rebrà l'alta mèdica aquest dijous, 25 de febrer, però perquè pugui seguir amb la seva recuperació ha d'anar a una clínica especialitzada per sotmetre's a un tractament multidisciplinari. «Necessita de tot. Fisioteràpia, neuropsicologia, optometrista, logopeda i més per tractar de recuperar el que es pugui del nostre fill».

Els pares del petit han trobat una clínica a Alacant on ofereixen tot el necessari per tractar el seu fill. «És la clínica que millor s'adapta a les necessitats d'Hugo. Haurà d'anar tots els dies de dilluns a divendres, encara que està a una hora i mitja de casa, però l'important és que pugui millorar». Tot i això, té un cos de 1.600 euros al més que no poden assumir i, per aquest motiu, han posat en marxa una campanya a través del seu compte d'Instagram i a GoFundMe per poder afrontar les despeses.

A través d'aquí es pot fer qualsevol donatiu i comprar, per cinc euros, unes polseres molt especials que representen el batec del cor d'Hugo. De moment, ja s'han aconseguit recaptar 15.000 euros gràcies a l'ajuda de familiars, amics i donants anònims, però encara necessiten més diners per fer front al tractament que permeti que el petit continuï lluitant i poder tornar a ser un nen sa i feliç.


Comentaris

envia el comentari