L'ibuprofèn es vendrà únicament amb recepta mèdica

Només es podrà adquirir sense prescripció la dosi de 400 mil·ligrams

L'ibuprofèn és un fàrmac eficaç per alleujar dolors greus com mal de cap, inflamacions o dolors musculars | Arxiu

En els últims temps, la solució a un gran nombre de símptomes que sentim és l'ibuprofèn. Quan tenim mal de cap, prenem un ibuprofèn; si tenim una inflamació, prenem un ibuprofèn; si tenim dolor muscular, prenem un ibuprofèn. L'ús d'aquest producte s'ha torcat habitual, fins al punt de semblar un complement alimentari en algunes ocasions.

Però fa ja un temps que els especialistes reclamen un ús regulat d'aquest producte i han expressat la seva preocupació per la normalització de l'ibuprofèn de 600 mil·ligrams. De fet, el Reial Decret 1718/2010 ja contemplava l'obligació de presentar una recepta per poder adquirir aquest mèdicament. També per comprar paracetamol d'un gran o metamizol de 575 mil·ligrams, comunament conegut com Nolotil.

Fins ara, poques farmàcies demanaven la recepta mèdica per subministrar el medicament | Cedida

 

Tot i aquest decret, eren molt poques les farmàcies que demanaven obligatòriament la presentació de la recepta mèdica per poder donar aquest tipus de medicaments. Ara, els Col·legis Oficials de Farmacèutics de Guipúscoa, Pontevedra i València han estat el primer a llançar campanyes de conscienciació per recordar als farmacèutics la necessitat d'una recepta mèdica per poder subministrar aquests medicaments.

  

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Madrid(COFM) s'ha sumat a aquesta iniciativa llançant la campanya Els teus medicaments sempre amb recepta mèdica. D'aquesta manera també es vol conscienciar a l'usuari de la necessitat de tenir una recepta per poder adquirir aquests productes.

L'ibuprofèn de 400 mil·ligrams es podrà continuar comprant sense recepta mèdica | eldiario

 

L'ibuprofèn de 400 mil·ligrams es podrà comprar sense recepta

Després d'aquesta nova normativa que intenten implementar els col·legis de farmacèutics, s'ha implementat una alternativa perquè els clients puguin continuar adquirint medicaments per dolors lleus sense recepta mèdica. A poc a Poc, els establiments deixaran de subministrar l'ibuprofèn de 600 mil·ligrams sense recepta, però es podrà comprar el mateix mèdicament amb una dosi de 400 mil·ligrams.

Per tant, els consumidors podran comprar, sense document firmat, l'ibuprofèn de 400 mil·ligrams, la dosis del qual éés recomanada per símptomes de processos dolorosos lleus, un màxim de tres vegades al dia.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari