Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un autobús de Londres passant pel costat d'un cartell que avisa dels casos «molt alts» de coronavirus a la zona

Troben dues noves variants del coronavirus al Regne Unit, una d'elles «preocupant»

Les autoritats confien que les vacunes actuals «funcionaran» contra aquestes versions del coronavirus
Un autobús de Londres passant pel costat d'un cartell que avisa dels casos «molt alts» de coronavirus a la zona
Les autoritats sanitàries britàniques han anunciat la troballa de dues noves variants de la Covid-19 | cedida

Tornen a saltar les alarmes al Regne Unit, després que les autoritats hagin anunciat el descobriment de dues noves variants de la Covid-19, una de les quals ha estat classificada com a «preocupant». Segons han explicat aquesta tarda, les dues noves variants del coronavirus tenen similituds molt importants amb les de Sud-àfrica i el Brasil.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

El Regne Unit identifica 76 persones contagiades amb les noves variants

Les autoritats britàniques han assenyalat que la primera variant ha estat localitzada a la ciutat de Bristol, i és la que «preocupa» ara mateix, mentre que la segona ha estat descoberta per primer cop a Liverpool, i es troba, segons un comitè científic, en fase «d'investigació».

Amb tot, s'han identificat uns 76 casos de les noves variants, segons l'organisme de salut Public Health England (PHE), i en principi les vacunes que ja s'estan administrant serien efectives també contra aquestes versions. «Tenim un gran considerable de confiança que els vaccins funcionaran en contra d'aquestes variants», asseguren. També cal dir que les autoritats del Regne Unit investiguen altres variants, tot i que no han donat més informacions al respecte. 

Dràstiques mesures per evitar l'entrada de passatgers contagiats

L'anunci coincideix també amb les dràstiques mesures que el govern de Boris Johnson ha anunciat per a aquelles persones que intentin mentir a les autoritats sobre els seus viatges a l'estranger. En concret, les autoritats castigaran amb penes de fins a deu anys de presó aquells que no comuniquin haver estat en un dels més de 30 països de la 'llista vermella' del coronavirus

El ministre de Sanitat, Matt Hancock ha explicat davant la Cambra dels Comuns els detalls d'unes restriccions ja avançades durant el mes de gener, i que també inclouen quarantenes obligatòries en hotels seleccionats per les autoritats, i pagats pels mateixos viatgers. Londres té en aquesta llista vermella països sobretot d'Àfrica i Amèrica Llatina, però també de la Unió Europea (UE), com és el cas de Portugal, que ha necessitat fins i tot ajuda per a atendre els seus malalts. 

El ministre de Sanitat britànic avisa: «Posen en perill tothom»

Les persones que hagin estat en un d'aquests països hauran de completar un formulari, i s'enfronten a anys de presó si menteixen. Un cop a les Illes Britàniques, els viatgers de risc hauran d'estar deu dies en quarantena en aquests hotels especialment habilitats per a aquesta finalitat, i hauran d'abonar 1.750 lliures, uns 2.000 euros aproximadament, i si no compleixen poden arribar a ser sancionats amb multes de fins a 10.000 lliures esterlines, uns 11.400 euros. 

Amb tot, el ministeri de Sanitat ha explicat que, més enllà del test negatiu de Covid-19 que els viatgers hauran de presentar abans d'entrar en territori britànic, també es realitzaran altres dos durant la quarantena, entre el segon i el vuité dia. «Posen tothom en risc», ha insistit el ministre Hancock, en referència als viatgers que no comuniquen el seu origen real o no compleixen amb la quarantena, i ha defensat que l'única manera de fer complir la llei és amb «fortes sancions».