Un altre històric restaurant català tanca les portes per sempre després de 35 anys

Segons els propietaris, la Covid ha «accelerat la decisió» del tancament

El conegut restaurant Romesco, situat al Raval de Barcelona
El conegut restaurant Romesco de Barcelona tanca les seves portes | Facebook Restaurante Romesco

Final trist pel mític restaurant Romesco, situat al Raval de Barcelona. El famós establiment tanca després de 35 anys d’èxits, després que el tancament de l’hostaleria i les seves restriccions hagin determinat la decisió dels seus caps.

Segons expliquen els responsables del restaurant Romesco a una publicació compartida al seu Facebook, el coronavirus no ha estat la raó directa d’aquest tancament, però «ha accelerat la decisió».

El restaurant Romesco: 35 anys fent història

El restaurant va crear-se l’any 1985 per quatre emigrants gallecs que s’han mantingut durant aquests 35 anys al capdavant del projecte. Ells són Felipe, Delfín, José i Mario, qui tenien situat el seu restaurant al número 28 del carrer de Sant Pau.

L’establiment era conegut pel seu menjar casolà i el seu peix a la planxa, a més de combinar-ho amb un preu molt assequible que no tenia competència al Raval. Tot i això, els quatre gallecs ja s’havien plantejat penjar els davantals abans de l'arribada de la pandèmia: «La Covid no ha fet més que accelerar la decisió».

Un restaurant visitat per un gran nombre de famosos

Al text d’acomiadament del seu compte de Facebook recorden que el seu modest restaurant ha donat  menjar a «músics, actors, cantants i altres personatges famosos». A més, també asseguren que van utilitzar el seu establiment per rodar una pel·lícula. A poc a poc, el restaurant Romesco va convertir-se en una opció pels famosos i per la gent que visitava la ciutat i havia sentit a parlar del restaurant: «Ens sentíem molt orgullosos quan algú arribava a la nostra casa amb una revista publicada a l'altra part del món i ens preguntava pels plats que en ella s'esmentaven», recorden a Facebook.

NOS DESPEDIMOS! LLEGÓ EL MOMENTO DE COLGAR LOS DELANTALES PARA INICIAR UN NUEVO CICLO, EL ROMESCO SE JUBILA, NO SIN ANTES AGRADECEROS VUESTRA FIDELIDAD DURANTE 35 AÑOS.

Posted by Romesco Restaurante on Wednesday, 27 January 2021

Ara, el restaurant Romesco se suma als múltiples negocis que han decidit tancar, obligats o no, per la pandemia del coronavirus. La ciutat comtal està sent la més afectada a Catalunya, ja que moltes marques han hagut de tancar les seves tendes per la impossibilitat de mantenir-les. De fet, El comerç de Barcelona alerta del possible tancament del 50% de les empreses del centre si no reben cap ajuda del govern.


Comentaris

envia el comentari