Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'uns militars.

Identificats els militars que van organitzar el sorteig a la caserna del Bruc

El ministeri ha evitat donar explicacions sobre els culpables i les conseqüències pertinents

El Ministeri de defensa ha identificat els militars de la caserna del Bruc que van organitzar el sorteig d'una prostituta per recaptar fons. Els fets van coincidir amb la Puríssima, vuit de desembre. Així ho ha confirmat l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

Fonts del ministeri han assenyalat que s'ha tancat la investigació interna, però que no s'han precisat quantes persones s'han considerat com a responsables dels fets. D'igual manera tampoc s'han informat quines mesures ha adoptat la caserna militar del Bruc en resposta als fets succeïts.

El ministeri ha evitat donar explicacions sobre els fets

Així doncs, el ministeri tot i que assegura que la investigació interna ja ha estat tancada, ha evitat donar explicacions sobre les mesures adoptades. Segons ha pogut saber l'ACN, els primers missatges sobre la rifa els van enviar el passat dimarts, 22 de novembre. Aquests es van produir entre un caporal i un sergent en un xat de WhatsApp d'una de les companyies de la caserna de la capital catalana.

Allà, es van repetir comentaris vexatoris i denigrants sobre la noia. El cas va generar un fort rebuig arreu de l'Estat i també dintre del govern espanyol.

Precisament, la ministra de Defensa, Margarita Robles, va criticar el comportament dels militars. De la mateixa manera, Robles va assegurar que els responsables dels missatges haurien de ser expulsats de les forces armades, ja que els missatges vexatoris no es corresponien amb els valors de l'exèrcit.

Dos militars s'ha encarregat de fer la investigació interna

Segons ha publicat el diari Ara, un oficial de la caserna de l'exèrcit del Bruc, situada a la ciutat comtal, i un militar del cos jurídic traslladat a Barcelona van encarregar-se de fer la investigació interna. Aquesta investigació, amb l'objectiu de trobar als culpables dels fets, va consistir a realitzar entrevistes amb tots els membres de la companyia de fusellers que formaven part del xat.

Tant l'exèrcit com el ministeri van negar tenir constància del sorteig. Malgrat això, van remetre el cas a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per tal que s'analitzés si podia ser constitutiu d'un delicte.