IKEA ha decidit retirar de les seves botigues els llapis de fusta i els metres de paper

Ikea retira definitivament els famosos llapis de fusta

També retiraran les cintes mètriques de paper | Els dos productes més emblemàtics de l'empresa de mobles sueca desapareixeran per donar pas a la tecnologia

Ikea retirarà de les seves botigues els llapis de fusta i els metres de paper.  Els dos productes més emblemàtics de l'empresa de mobles sueca desapareixeran per donar pas a la tecnologia. Segons la companyia, el 60% dels clients fan servir el mòbil i la web de l'empresa per fer la seva llista de la compra, motiu que hauria motivat la decisió de retirar els objectes.

Digitalització i sostenibilitat

Així ho ha anunciat Ikea, que relaciona la seva desaparició amb la sostenibilitat. Fonts internes de la companyia apunten que la retirada d'aquest producte també aniria relacionada amb què es tracta d'un objecte que «es malgasta contínuament», de manera que s'hauria convertit en una despesa inútil per a l'empresa, segons explica el diari 'La Información'. Així doncs, ja no serà possible emportar-se un grapat de 'minillapis' d'Ikea cada vegada que els clients visiten les seves instal·lacions.

Els mateixos treballadors de l'empresa assenyalen que els clients utilitzen els seus mòbils per, a través d'una fotografia, saber en quin passadís hi ha allò que busquen. Pel que fa als metres de paper, una dependenta assegura que «molta gent no llegeix les etiquetes en les quals ja s'assenyalen les mesures del producte i agafa el metre per a mesurar allò que ja s'indica».

Ikea també retira les cintes mètriques de paper
Ikea també retira les cintes mètriques de paper | IKEA

 

La retirada d'aquests productes es farà efectiva gradualment, a mesura que es vagin acabant les existències. De fet, ja hi ha més d'un establiment que ja no disposa d'aquest objecte en les seves prestatgeries. Tot i això, pels clients més fidels a la marca, no serà del tot impossible tornar a aconseguir l'icònic objecte, i és que l'empresa continuarà oferint-ne un número limita per a aquells clients que ho sol·licitin expressament.

També et pot interessar...