Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Iker Jiménez durant el seu programa amb vestit de color blau fosc i micròfon davant

Iker Jiménez: «Ho acabo de veure i estic impactat. No hi ha res a fer»

El presentador de 'Cuarto Milenio' mostra la seva visió més pessimista sobre la pandèmia de la Covid-19

Iker Jiménez durant el seu programa amb vestit de color blau fosc i micròfon davant
Iker Jiménez no entén que els bars estiguin plens de gent | cedida

La recent pujada dels contagis i la gran velocitat de transmissió, ha fet canviar els plans que tenien molts ciutadans per a aquestes Festes de Nadal. No obstant això, al marge del disgust per les noves restriccions que s'han imposat, hi ha la por a l'arribada d'una tercera onada. Iker Jiménez ha abordat un dia més la situació actual de la Covid-19.

El presentador de 'Cuarto Milenio' ha comptat amb la presència de doctor César Carballo, metge adjunt d'Urgències de l'Hospital Ramón y Cajal a Madrid, que ha assegurat que tan sols hi ha dues formes d'evitar una nova onada de contagis.

Els dos factors que poden evitar la tercera onada

Encara estem en una situació epidemiològica molt delicada, però es pot evitar l'arribada d'una nova onada. Des del programa 'Informe Covid', el doctor César Carballo ha explicat com posar fi a l'increment de contagis: «L'únic que podem fer és confinar-nos o donar suport a l'ús massiu de l'autotest per tal que hi hagi una detecció ràpida, que puguem repetir a casa cada poc temps».

A més, l'expert ha aprofitat l'ocasió per dirigir-se a Pedro Sánchez demanant-li una reacció per part de l'Executiu espanyol: «El govern podria fer tests massius cada cinc dies, encara que això li costi 1.500 o 2.000 milions d'euros. Pot semblar molt, però no arriba a l'1% del que podríem gastar si deixem que les coses segueixin el seu curs».

Com és habitual, Carballo s'ha sumat a l'opinió de molts experts que han criticat que es permeti la mobilitat per les Festes de Nadal. El doctor ha posat com a exemple Alemanya, on Angela Merkel ha decidit tancar el país: «El que ha fet Merkel és la mesura d'una líder. El líder li dona al país el que necessita i no el que vol sentir, i aquí estan dient el que volem sentir. El gener pot ser un horror», ha advertit Carballo.

Iker Jiménez esclata 

El periodista basc no ha pogut contenir la ràbia recordant el que va veure fa uns dies. Des que va començar la pandèmia, fins i tot molt abans, Iker Jiménez va decidir informar sobre tots els aspectes del nou virus que començava a donar els seus primers passos en el món. Molts van criticar-lo per ser alarmista, però finalment ha acabat tenint raó.

A vegades és millor pecar de previngut que acabar caient en la irresponsabilitat i assumir les conseqüències. Aquest és el paper que ha decidit exercir el periodista malgrat haver rebut moltes crítiques. Per això, no va poder contenir la ràbia quan va veure el que passava al carrer. 

«M'he quedat impactat quan he vist restaurants plens i la gent sense mascareta. Em pregunto què pensen aquestes persones. Em sembla inconcebible» va publicar Jiménez al seu compte de Twitter on admetia de manera rotunda: «No hi ha res a fer». Aquest missatge pessimista d'Iker Jiménez ha estat compartit per molts dels seus seguidors, que han denunciat la poca responsabilitat d'una part de la població que segueix vivint aliena a la pandèmia