L'actual ministre de Sanitat, Salvador Illa, en roda de premsa virtual

Illa considera que les crítiques que l'acusen d'electoralista estan «fora de lloc»

El candidat del PSC demana que no es pensi que les persones fan les coses amb «maldat»

El candidat del PSC, Salvador Illa, ha assegurat que ni tan sols dels seus adversaris més acèrrims pensa que prioritzen interessos electorals a salvar vides. D'aquesta manera, ha respost en una entrevista a Antena 3 les crítiques dels partits que l'acusen d'electoralisme per defensar que les eleccions siguin el 14 de febrer. En aquest sentit, ha demanat que se sigui raonable també en campanya electoral i no es pensi que la gent fa coses amb «maldat».

Illa ha defensat que el dret de vot és «fonamental» i que es pot exercir amb els protocols adequats, i ha considerat «fora de lloc» les crítiques que l'acusen d'electoralista. «No jugaré a veure qui la diu més grossa. No és el que reclama la societat ni el moment que estem vivint», ha conclòs.

Donar missatges sense necessitat de fer mítings

Pel que fa al format dels mítings de la campanya electoral, Illa ha celebrat que s'hagi rectificat i que ara es demani als ciutadans que no trenquin el confinament municipal per assistir a actes de partits polítics. Segons el candidat del PSC, hi ha maneres de fer arribar les propostes a la ciutadania sense trencar recomanacions sanitàries i evitant sortir dels municipis. En definitiva, ha considerat que es poden donar missatges sense necessitat de fer mítings «que no són convenients donada la situació a Catalunya».

La campanya del candidat a la presidència de la Generalitat del PSC, Salvador Illa, serà telemàtica i amb actes molt reduïts al públic i que poc tindran a veure amb el format tradicional de míting. La presència al territori també serà reduïda. Els actes se centren a la seu del partit, a Barcelona, i visitarà puntualment Tarragona, Lleida, Girona i les Terres de l'Ebre. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i els ministres socialistes faran costat a Illa pràcticament dia a dia.

La vacunació i la recuperació econòmica, les prioritats

Preguntat per les primeres accions que faria si és president de la Generalitat després del 14-F, Illa ha respost que s'asseguraria que hi ha tots els mitjans per garantir el pla de vacunació i que la sanitat tingui els recursos necessaris per recuperar-se.

Aconseguit aquest primer objectiu, ha afegit, se centraria en la recuperació econòmica. I és que ha situat la vacunació i la recuperació econòmica com els principals reptes d'aquest any.