Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà del primer secretari del PSC, Salvador Illa, intervenint en la cloenda del congrés extraordinari.

Illa assegura que el PSC és l'«alternativa» a Catalunya: «està passant pàgina»

El primer secretari del PSC insisteix que el govern d'ERC i Junts «és més del mateix i no acaba de funcionar»

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha participat aquest divendres al Comitè Federal del PSOE presidit per Pedro Sánchez per fer un «balanç positiu» del govern de coalició a Espanya i apuntar a la nova situació política a Catalunya, on el PSC està generant «una alternativa» al govern independentista, «que és més del mateix i que no acaba de funcionar».

Segons Illa, a Catalunya «s'està passant pàgina a 10 anys que no han estat bons» i «els socialistes ens estem esforçant a construir una alternativa basada en un millor autogovern, en un finançament just i en generar prosperitat per tothom».

«Treballem per la fórmula de millor autogovern»

Illa ha assistit al Comitè Federal acompanyat del ministre de Cultura, Miquel Iceta, i de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet. El líder dels socialistes catalans ha destacat la tasca de l'executiu espanyol, que ha governat durant els dos primers anys de legislatura «per transformar Espanya».

Els socialistes, ha dit, «seguirem apostant perquè en el que queda de legislatura, que són dos anys, seguim en el mateix camí de governar per transformar».

També ha afirmat que a Catalunya «els socialistes treballem per la fórmula de millor autogovern, finançament just i prosperitat per tothom». «En això estem i en això seguirem treballant en els pròxims anys». Per tant, segons Iceta, es tracta de «normalitzar la situació».

«És una bona notícia que acabéssim l'any amb la renovació de càrrecs que portaven molts anys encallats, i els socialistes en el que puguem seguirem treballant en aquesta línia», ha dit.

La polèmica a les escoles catalanes

Illa també ha fet referència a la polèmica per les decisions dels tribunals que obliguen les escoles a impartir més classes en castellà. «A Catalunya cal complir totes les resolucions judicials», ha dit, «i no passa res perquè a més de llengua i literatura castellana s'administri una matèria més en castellà», perquè «això no va en contra del català com a centre de l'ensenyament».

En tot cas, i després de les afirmacions del líder del PP, Pablo Casado, sobre suposades pràctiques a les escoles contra els nens que parlen castellà, Illa ha afirmat que el PSC ha fet una «investigació minuciosa aquests dies de Nadal», i «ni es posen pedres a les butxaques als nens a Catalunya, ni se'ls castiga sense anar al lavabo».

«Els nens a Catalunya aprenen català i aprenen castellà, i estan orgullosos de formar part de Catalunya i d'Espanya».