Agents de la Guàrdia Civil a l'exterior d'un edifici de Torrefarrera en el marc d'una operació contra la immigració il·legal

L'important canvi intern que acaba de fer la Guàrdia Civil

Les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat han adjudicat el contracte de telecomunicacions a Vodafone

Les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat (FCSE) han adjudicat, per primera vegada, el contracte de telecomunicacions a una empresa no espanyola.  Aquest contracte, que s’inicia l’1 de febrer del 2020, adjudica el servei de comunicacions mòbils a la companyia britànica Vodafone, en lloc de Movistar.

El contracte ascendeix a 11,4 milions d'euros

Vodafone ha passat la mà per la cara a la resta d’operadores mòbils perquè ofereix telecomunicacions en 5G, a diferència de Movistar o Orange. Tot i això, avui en dia el servei de 5G no suposa gaires diferències respecte al 4G.

El contracte adjudicat a la companyia britànica  suposa un valor d’11,4 milions d’euros i s’allarga durant quatre anys, és a dir, fins al 2024 i amb la possibilitat de prorrogar-lo un any més. L’operadora s’ha endut aquesta adjudicació pel servei i el preu, que és el que influeix més en la concessió del contracte.

Vodafone proveirà 70.000 línies mòbils i 3.000 connexions de dades

Vodafone haurà de proveir 70.000 línies de mòbil i unes 3.000 connexions de dades per les tauletes de la Guàrdia Civil. També oferirà serveis de missatgeria massiva, localització, bústia de veu unificada i un Centre de Gestió Tècnica exclusiu. A més, l’operadora haurà de desenvolupar solucions empresarials de mobilitat i incloure el servei de telefonia mòbil per satèl·lit amb el Servei Aeri i Marítim.

El Director d’Empreses de Vodafone Espanya, Daniel Jiménez, ha assegurat que, amb aquest contracte, la companyia «consolida la seva proposta diferencial per tota mena d’Administracions Públiques». Declara que «l’aposta pels serveis més innovadors possibilita la transformació digital i la millora en l’eficiència de l’activitat pública».

Vodafone ha estat la primera operadora a Espanya a oferir la nova tecnologia de 5G, que va estrenar el mes de juny d’aquest any. Ara, el 5G està disponible a 15 capitals de província i, durant «els pròxims mesos», s’ampliarà a cinc ciutats més.

També et pot interessar...