Impulsen una campanya de micromecenatge per a l'Iker, un noi que pateix una malaltia única al món

El seu cas és el tercer diagnosticat en tot el planeta

Imatge de l'Iker, un noi que pateix una estranya malaltia que només tenen tres persones al món
La campanya de micromecenatge ja registra més de 9.000 euros recaptats | Cedida

Fa 18 mesos l'Iker va patir la picada d'una paparra que li va canviar completament la vida. Ell era un noi de 15 anys com qualsevol altre però aquella picadura de l'insecte, que portava una malaltia no comuna anomenada Riketsia, va acabar derivant en una meningoencefalitis autoimmune FIRES, en què el sistema immunitari ataca el sistema nerviós. De fet, el seu és el tercer cas diagnosticat en tot el món.

Actualment, el noi pateix entre dues i cinc crisis epilèptiques diàries i greus seqüeles cognitives. Per aquest motiu, els seus pares han engegat una campanya de micromecenatge per buscar diners per la neurorehabilitació. 

 

Campanya de micromecenatge per fer neurorehabilitació

La campanya de micromecenatge perquè l'Iker pugui fer neurorehabilitació ja acumula més de 9.000 euros recaptats a través de la plataforma gofundme. L'objectiu és aconseguir els diners suficients per fer un tractament a llarg termini.

Les seqüeles que pateix l'Iker són amnèsia, dèficit cognitiu, afàsia anòmica, disfonia, tetraparèsia lleu amb inestabilitat i el que no aconsegueixen avui en dia controlar, l'epilèpsia supra-refrectària farmacoresistent. L'Iker continua realitzant fisioteràpia tres dies a la setmana al Cap de Rubí i dos dies logopèdia, a través de la seguretat social, però tal com explica la seva família necessita molta ajuda cognitiva, sobretot neuropsicològica.

Recentment han trobat un centre de Neurorehabilitació que li pot anar molt bé però això suposa un cost molt important per la família. Cada teràpia suposa una despesa aproximada de 50 euros, és a dir, uns 1.000 euros al mes. Tot i l'ajuda dels familiars directes, segueix sent una ajuda important i per aquest motiu han engegat la campanya de micromecenatge per cercar aportacions. A més, també estan presents a les xarxes socials per fer arribar a tothom el cas de l'Iker.


Comentaris

envia el comentari