Iñaki Urdangarín en la calle, sonriente

Iñaki Urdangarin podria abandonar la presó gràcies a Podemos

El motiu principal de la mesura seria evitar el contagi dels presos en plena crisi del coronavirus

Pedro Sánchez ha de decidir sobre la proposta de Podem  perquè els presos  de segon i tercer grau que compten amb permís per deixar la presó  puguin confinar-se a casa seva mentre duri la crisi sanitària. Un dels personatges mediàtics beneficiats seria  Iñaki Urdangarin.

Jaume Asens, president del grup parlamentari del partit de  Pablo Iglesias al Congrés dels Diputats, ha declarat que la mesura s'està negociant amb el govern  i que s'aprovaria mitjançant un decret llei. «És un debat que hem traslladat al govern, que té diferents arestes, dificultats i plantejaments, però que està sobre la taula, ha confirmat».

Diversos polítics condemnats per corrupció també estarien beneficiats

La mesura afectaria tots els presos que compleixin els requisits. Entre els possibles beneficiats estarien el cunyat de Felip VI, Iñaki Urdangarin, els condemnats per corrupció en el cas del fill de Jordi Pujol, altres polítics del PP  que es troben en semillibertat, o els condemnats per l'1 d'octubre. Actualment, el nombre de presos en segon i tercer grau penitenciari és de 43.567.

L'ordre dictada al març per la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries, dependent del Ministeri de l'Interior de Fernando Grande-Marlaska, apuntava a les juntes de tractament de les presons o dels centres d'inserció social que analitzessin individualment l'opció.

«La prova més evident és que es produeixen morts a les presons»

El motiu d'aquesta possible mesura és que la crisi del coronavirus  ha afectat especialment a les presons espanyoles, i que la població penitenciària corre riscos de contagiar-se, ja que «la prova més evident és que es produeixen morts a les presons», assegurava Asens.