Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Iñaki Urdangarin

Iñaki Urdangarin rep la sentència definitiva de part del rei Joan Carles

L'emèrit no vol saber res del que fos el seu gendre, Iñaki Urdangarin

El rei Joan Carles estaria indignat a causa de l'escàndol en què s'ha vist embolicada la seva filla Cristina. Sobretot perquè ho considera una humiliació.

 

De fet, igual que Jaime de Marichalar, exmarit de la infanta Helena, ha passat a engrossir la seva llista de persones 'non gratas'. L'emèrit hauria transmès la gran molèstia que sent al seu entorn més proper: «A aquest ni un duro, d'aquest home no em parleu més», hauria dit.

Encara que, el cert és que cap dels seus gendres no va ser mai plat de bon gust per a ell. De fet, des del primer moment en què Marichalar entrava a la vida de la seva filla, ordenava una exhaustiva investigació, ja que no es refiava ni un pèl de les seves intencions.

Així, els seus homes li fan un informe complet, i malgrat que mai no va obtenir la seva aprovació completa, no li quedava cap altra alternativa que acceptar-lo dins de la família. «L'informe hauria estat elaborat sota la màxima discreció i sense deixar còpia del resultat a l'arxiu de La Casa», s'apunta.

Joan Carles
El rei Joan Carles vigila Iñaki Urdangarin | GTRES

I el mateix passava amb Iñaki Urdangarin, l'escàndol de la qual arran del cas Noós posava en un veritable compromís la família reial. Des de llavors, res no tornava a ser el mateix, i és que tant Iñaki com Cristina eren repudiats per part del seu germà Felip.

Ara que ha sortit a la llum la suposada traïció de l'exduc de Palma a la seva dona, Joan Carles estaria furiós. Hi ha qui apunta que «el Rei Joan Carles estaria sent la mà que bressola el bressol en la separació de Cristina i Iñaki».

Cal recalcar que la infanta corria a la seva trobada després de destapar-se la relació d'Iñaki Urdangarin amb Ainhoa Armentia, que es convertia a la xafarderia del moment.

Fotomuntatge de la infanta Cristina i una portada de la revista Lecturas
La Infanta Cristina, sola després de la ruptura amb Iñaki Urdangarin | ¡HOLA!

Les imatges de l'exgendre del rei emèrit en actitud afectuosa amb una altra dona suposen una humiliació total per a Cristina. I així li hauria transmès el seu pare durant la seva trobada a Abu Dhabi.

A l'emèrit li farien mal «la humiliació pública i el patiment de la seva filla». És més, Joan Carles voldria que recuperés el seu lloc dins de la família reial. «El Rei es va mantenir ferm en diversos assumptes: preocupació pels nets, deixar arreglat el tema econòmic i conèixer els moviments d'Iñaki».

Però, «malgrat que Iñaki ha estat un mal marit, és cert que és un bon pare i els seus fills l'adoren, més fins i tot que la mare». El que és clar, és que aquesta polèmica podria servir per apropar postures entre el rei Felip i la seva germana.

El rei emèrit té al punt de mira el que fos el seu gendre, Iñaki Urdangarin

«No se li tornarà el títol de duquessa, és clar, però potser començarà a participar en activitats semioficials amb la seva mare i la seva cunyada, amb qui fa temps va tenir tan bona relació».

Això, sense comptar amb la fortuna que obtindrà el dia que el pare mori. «El dia de demà serà una dona molt rica».

«Continuarà fent-se càrrec dels seus fills amb el seu sou (400.000 euros anuals) de la Fundació Aga Khan, com fins ara». Mentre que, per altra banda, Iñaki es plantejaria un futur que l'allunya de Vitòria i del seu amor nou.

Fotografia primer pla de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin.
La Infanta Cristina i Iñaki Urdangarin s'han separat | GTRES

De fet, el seu objectiu seria convertir-se en entrenador d'handbol i justament per això hauria decidit mudar-se a Barcelona. «Vol tornar a aquest món i ha demanat exercitar-se a les instal·lacions del Barça», informaven diversos mitjans.

«La possibilitat que s'incorpori al Barça és real», al·legaven. «I si Urdangarin se'n va a Barcelona a viure, és possible que la seva relació amb Ainhoa Armentia passi a millor vida».

La veritat és que l'exduc de Palma està molt unit a la ciutat comtal, sobretot perquè hi va viure els començaments de la seva relació amb la infanta Cristina. A més, el seu fill Pablo es va instal·lar a la ciutat per seguir els seus passos com a jugador del Barça d'handbol.